Gimnasta diagnosticată cu scolioză idiopatică luptă pentru medalii la Campionatul Mondial!

382 0

Gimnaștii din lotul național de aerobic sunt prezenți la cea mai importantă competiție internațională din acest an, Campionatul Mondial din Portugalia.

Pentru 3 dintre ei, care au trecut anul acesta la seniorat, aceasta este cea mai tare competiție la care vor participa de când s-au apucat de gimnastică aerobică!

La 18 ani, Claudia Gheorghe trăiește cel mai frumos vis, după ce, în urmă cu 4 ani, nu credea că va mai putea face vreodată sport!

„În 2018 am fost diagnosticată cu scolioză idiopatică, am descoperit-o în primul an, la lotul de juniori.  Aveam dureri foarte mari, nu mai puteam să fac față, nu puteam să mă mișc. Am făcut infiltrații cu ozon ca să pot să mă antrenez, am terminat primul an de juniori, am luat două medalii de argint, la Campionatul European și apoi m-am oprit” – Claudia Gheorghe, componentă a lotului național de gimnastică aerobică a României. 

În cel de-al doilea an de juniorat, în loc să fie prezentă la antrenamente și la concursuri, Claudia a fost nevoită să se recupereze!

„Aveam 5 ședințe pe săptămână de Kinetoterapie. Făceam doar Kinetoterapie și școală. Și purtam corset specializat pentru coloană. Mi-a fost extraordinar de greu, plângeam în fiecare zi, voiam să am adidașii în picioare, să simt podiumul, să simt cum sar pe ei” – Claudia Gheorghe, componentă a lotului național de gimnastică aerobică a României.

Băieții fac gimnastică aerobică de la câțiva ani

Leonard Mantea, unul dintre colegii Claudiei din proba de Trio, face gimnastică aerobică de 14 ani.

„Mama a făcut gimnastică ritmică și este fanul meu numărul unu. Este foarte mândră de realizările mele” -Leonard Manta, component al echipei naționale de gimnastică aerobică a României.

Darius Branda a descoperit gimnastica aerobică la 4 ani, iar o perioadă a practicat și fotbalul.

“Am încercat să fac și fotbal în paralel, apoi am ales gimnastica! A fost cea mai bună alegere” – Darius Branda, component al echipei naționale de gimnastică aerobică a României.

Echipa de gimnastică aerobică de seniori a României are în componență 12 sportivi: Gabriel Bocșer, Daniel Tavoc, Mihai Popa, Leonard Mantea, Antonio Surdu, Darius Branda, Sandra Dincă, Sarmiza Niculescu, Miruna Iordache, Daria Mihaiu, Claudia Gheorghe și Mirela Fîncu.

Dintre aceștia, 7 sunt în primul an de seniorat și vor participa la primul lor Campionat Mondial de Seniori, la Guimaraes, în Portugalia.

 „Sportivii sunt ușor panicați pentru că au exerciții noi, 7 dintre ei au 17 și 18 ani și sunt la prima mare competiție de seniori. Prezența lor într-un campionat mondial la prima lor participare este într-adevăr una grea. Toți au emoții, dar îi vom liniști în ceea ce privește execuția acestor exerciții frumoase” – Maria Fumea, coordonator principal al lotului național de seniori de gimnastică aerobică al României. 

„Sportivii sunt pregătiți, atât psihic cât și fizic, sper doar să își stăpânească emoțiile și să se poată concentra în ziua competiției. Avem exerciții valoroase atât la Individual feminin cât și la Individual masculin, Trio, Grup și Aerobic Dance. Sunt exerciții foarte bune, depinde doar de ei să se poate concentra în momentul competiției” – Mădălina Cioveie, antrenor lot național de seniori de gimnastică aerobică al României. 

La Campionatul Mondial din Portugalia, de la Guimaraes, vor participa sportivi din 34 de țări, dintre care 10 țări se vor bate la medalii.

„De la toate competițiile internaționale România s-a întors de fiecare dată cu medalii, sperăm ca și de această dată să fie la fel” – Maria Fumea, coordonator principal al lotului național de seniori de gimnastică aerobică al României. 

Lotul României a ajuns în Portugalia luni, iar de ieri au început antrenamentele pe podium. Calificările vor avea loc pe 16 și 17 iunie, iar finalele pe 17 și 18 iunie. Gimnaștii pregătiți de Maria Fumea și Mădălina Cioveie vor concura la Individual feminin, Individual masculin, Cuplu, Trio și Aerobic Dance.

Juniorii au obținut un aur și un bronz la concursul mondial de la Guimaraes

Și lotul național de juniori de gimnastică aerobică al României a fost prezent la concursul mondial pe categorii de vârstă care s-a desfășurat tot în Portugalia, la Guimaraes. Juniorii antrenați de Cristiana Spînu au obținut o medalie de aur, în proba de Grup (Claudia Ristea, Larisa Suiu, Raluca Bocșer, Vlăduț Popa și Mădălin Boldea), iar la Individual feminin Claudia Ristea a plecat acasă cu bronzul mondial.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *