Corupții constituționali din Rumânistan sau Secretele uluitoare ale justiției din Absurdistan

1079 0

Liber la furat de doctorate, raiul plagiatorilor.

          Corupții Constituționali din Rumânistan, pe scurt CCR, prin puterea absolută acordată lor de Divanurile țării, au decis recent că… titlul de doctor poate fi retras de Ministerul Educației doar în cazul în care nu a intrat în circuitul civil și nu a produs efecte juridice.

CCR face referire la articolul 170 din Constutiția Rumânistanului care precizează că: În cazul nerespectării standardelor de calitate sau de etică profesională, Ministerul Educației și Cercetării, pe baza unor rapoarte externe de evaluare, întocmite, după caz, de CNATDCU, de CNCS, de Consiliul de etică și management universitar sau de Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării, poate lua următoarele măsuri, alternativ sau simultan: retragerea calității de conducător de doctorat; retragerea titlului de doctor; retragerea acreditării școlii doctorale, ceea ce implică retragerea dreptului școlii doctorale de a organiza concurs de admitere pentru selectarea de noi studenți-doctoranzi.

Toate bune și frumoase dar acum, datorită hotărârii CCR, un titlu de doctor obținut în baza unei teze de doctorat plagiate va putea fi retras doar înainte ca ministrul Educației să semneze ordinul de ministru prin care atribuie titlul de doctor. Dar ca să poți ataca un plagiat trebuie să-l cunoști, să-l cercetezi etc. dar pentru asta el trebuind a fi publicat la liber. Dar cum între susținere și semnare este imposibil ca doctoratul să fie studiat de un terț. Deci practice poți plagia liniștit că nu mai poți fi pedepsit. „Ce s-a plagiat până acum rămâne bun plagiat„, spunea o cunoscută jurnalistă care avea la active numeroase dezvăluiri de plagiat la nivel înalt. Tot jurnalista a afirmat că… „CCR tocmai a amnistiat în masă toți plagiatorii din Rumânistan cărora de acum înainte nu li se va mai putea retrage titlul de doctor pentru plagiat”!.

Astfel că toți cei care și-au obținut titlul de doctor prin furt intelectual pot să stea liniștiți.

Unul dintre cei care poate dormi acum liniștit este actualul premier Măciucă al Rumânistanului.

Putem asemui actuala decizie şi fenomenul ce va urma cu faptul de a fura o mașină și dacă ai apucat să te plimbi cu ea, o poți păstra fără nici-o problemă iar proprietarul poate sufla a pagubă liniştit!

Dar nu numai Corupții Constituționali din Rumânistan, pe scurt CCR, nu puteau acționa singuri fără anumite sesizări. Și pentru asta este nevoie de idioți utili! Să vedem care ar fi în Rumânistan aceşti idioți.

 

Idioții utili ai CCR! Cine a atacat articolul din legea educației?

Cum corb la corb nu-și scoate ochii, sesizarea de neconstituționalitate a fost depusă de o colegă a ceceriştilor adică de o judecătoare de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Culmea că respectiva judecătoare era chiar şi ea acuzată că a plagiat lucrarea de doctorat și a contestat la Curtea de Apel, în contencios administrativ, decizia comisiei Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.

În urmă cu patru ani izbucnise în Rumânistan un mare scandal tocmai la înalta Academie Națională de Informații unde chiar 8 profesori care pregăteau și atestau doctorate, tocmai erau plagiatori de doctorate! Printre ei se aflau un fost consilier de stat, un fost șef al Comunității Naționale de Informații, un fost șef al Direcției Generale de Combatere a Crimei Organizate din IGPR, și judecătoarea, fostă șefă a Secției Penale de la Înalta Curte de Casație și Justiție, cea care a depus sesizarea la CCR. Cam ăștia ar fi idioții utili de care s-au și se folosesc reacționarii cecerişti!

 

Scandalul deciziei CCR privind Secţia Specială….

Peste 20 de organizații din Rumânistan s-au alăturat inițiativei asociației Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE) pentru a solicita demisia membrilor Curții Constituționale care au decis să respingă decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) cu privire la desființarea Secției Speciale.

Această Secție Specială (SS pe inițiale, ce coincidență nefastă?) a fost înființată ca un instrument de presiune și șantaj asupra unor magistrați, procurori și judecători, nedispuși la anumite compromisuri dorite de aleși dar și de cecerişti.

Organizațiile internaționale s-au sesizat şi au protestat iar Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), Uniune din care face parte și Rumânistanul, a cerut imperios desființarea Secției Speciale, considerând-o că atentează la libertatea de expresie şi de lucru a magihtaţilor rumânistanezi.

Dar ce să vezi, corupții constituționali din Rumânistan au decis, ilegal, că hotărârea CJUE nu se poate aplica! Deci CCR refuză să respecte hotărârea CJUE din data de 18 mai 2021 care consacră obligativitatea pentru statul rumânistanez de a pune în aplicare hotărârile CJUE printre care și desființarea Secției speciale.

Semnatarii protestului au constat că decizia CCR contravine jurisprudenței constante a CJUE potrivit căreia judecătorul național este primul judecător european, iar acest rol nu poate fi interzis de nicio autoritate, lege sau practică, chiar dacă este vorba de o curte constituţională. Dar pe cecerişti nici în fund nu-I doare, ei aplică doar ce nu contravine intereselor celor care i-au propulsat în aceste mari funcții de judecători constituționali, funcții superb compensate financiar!

De data asta rolul de idioți utili l-au jucat Avocatului Poporului și alți controversați avocați.

Anularea multor legi  s-a făcut chiar prin încălcarea legii 55, deci tocmai cei care erau meniți să apere legile, tocmai ei le încalcă! Dar așa este situația absurdă în Rumânistan….

De asemenea CCR a hotărât că Parlamentul ,,adică instrumental numărul unu în dreptul de a legifera, nu poate trece peste deciziile Guvernului! Adică a inversat atribuțiile constituționale…

 

Ei driblează, ei centrează , ei încasează… bani!

Una din marile supărări ale rumânistanezilor este faptul că prea mulți dubioși primesc de pomană niște pensii speciale grase. De ani de zile parlamentarii tot promit că anulează pensile nesimțite dar nu o fac. Anul trecut, cu mare tam-tam, în sfârșit, Parlamentul a dat o lege prin care a anulat o parte din pensile speciale. Loviți la buzunar chiar însuși parlamentarii.

Legea a fost atacată la CCR, idioții utili fiind foștii parlamentari și din nou, Avocatul Poporului. Normal că ceceriştii au desfințat Legea, fiindcă jumătate din ei erau beneficiari și cum mama dracului să-și taie ei din fripturica proprie?

De exemplu, fostul președinte al Curții Constituționale a Rumânistanului, s-a ales cu încă o pensie specială pe lângă cea de magistrate în urma decizie date chiar de el!

Astfel, Curtea Constituțională din Rumânistan, recent „reformată” prin numirea a doi judecători cu pedigree politice, dar și de plagiat, își încheie fulminant actuala etapă a existenței: le dă parlamentarilor pensiile speciale înapoi. De fapt este doar una din lungul șir al deciziilor controversate ale ceceriştilor.

 

Plagiatul, normă obligatorie pentru a fi membru CCR….

În Rumânistan recent a fost votat în Parlament un nou judecător la CCR. Aleşii au avut de ales între doi candidate. Unul, procuror, şi-a plagiat lucrarea de doctorat de la un judecător care, întâmplător, era contracandidatul său de acum. Şi parlamentarii au votat aşa cum era de aşteptat şi cum a dorit chiar CCR-ul. Şi au votat cu mult bun simţ adică pe plagiator şi nu pe cel plagiat! Şi se mai miră rumânistanezii de ce practic ceceriştii au votat legalizarea furtului de doctorate!

 

Scandalul continuă la CCR!

          Curtea Constituțională Rumânistaneză se află de o bună perioadă de timp într-un permanent scandal generat fie de deciziile pe care le dă, fie de numirile controversate pe care clasa politică le face pentru funcțiile de judecători. Exemplu fiind recenta decizie vizând pensiile parlamentarilor sau apărarea furtului intelectual.

Degeaba se supără rumânistanezii, atât timp cât numirile de judecători la CCR se fac numai politic. Şi atunci este normal ca ceceriştii să joace așa cum le cântă partidele şi nu după cum este în realitate textul Constituției rumânistaneze.

Recent, Parlamentul rumânistanez a dedicat o sesiune specială pentru aniversarea a trei decenii de la înființarea CCR. Normal că trebuiau sărbătoriți ceceriştii doar abia le dăduseră parlamentarilor pensile înapoi. Se ştie doar că o mână spală pe alta şi amândouă obrazul… aleșilor!

Lungul șir de decizii controversate luate de CCR

 

Avertisment de la CJUE

 

Lungul șir de decizii controversate luate de CCR au atras atenția organismelor internaționale și cum Rumânistanul face parte din mai multe organizații internaționale cu drepturi dar și obligații reacțiile străine nu au întârziat.

În ultimii ani, Curtea Constituțională a reușit performanța de fi criticată pentru deciziile sale de Comisia Europeană și de Curtea Europeană pentru Justiție (CJUE). În principal este vorba despre faptul că CCR refuză să recunoască supremația dreptului european asupra celui național, inclusiv în ce privește deciziile Curții Constituționale. Ba mai mult, judecătorii care aplică deciziile CJUE sunt pedepsiți de CSM şi mai ales de CCR!

La finalul anului trecut, CJUE a stabilit că „supremația dreptului Uniunii impune ca judecătorii naționali să aibă puterea să lase neaplicată o decizie a unei Curți Constituționale care este contrară acestui drept„. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, judecătorii nu sunt expuși riscului de a răspunde disciplinar.

Astfel, actele adoptate înainte de aderare la instituțiile Uniunii sunt obligatorii pentru Rumânistan de la data aderării sale. Astfel Dreptul Uniunii se opune aplicării unei jurisprudențe a Curții Constituționale care conduce la anularea hotărârilor pronunțate de completuri de judecată nelegal compuse, mai spune CJUE. Nu a fost prima decizie de felul acesta a CJUE, doar că CCR le-a ignorat, iar atunci când Rumânistanul a fost a aterizat că ar putea ajunge în situația Poloniei sau a Ungariei, CCR a declarant că nu recunoaște hotărârile internaționale!

 

Fără dovezi nu poți fi condamnat, deci anulăm dovezile

          Practic, multe din deciziile CCR s-au dovedit a fi adevărați colaci de salvare pentru infractori. O astfel de decizie a fost cea care anula probele din dosare.

Astfel, în Rumânistan, în anul 2020, cei acuzați de diverse infracțiuni, de la corupție la crimă, au primit o veste bună de la Curtea Constituțională: interceptările făcute cu tehnica SRI în baza unui mandat de siguranță națională (MSN) emis de Înalta Curte au fost eliminate complet din dosarele aflate în curs de judecată. Era  vorba nu doar de dosarele de corupție, ci și de cele de crimă, viol, mită etc.

Idiotul util a fost în cazul acesta un fost președinte de Cameră, cel care a profitat din plin de decizia CCR, după ce fusese condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență, a fost achitat de Curtea de Apel care exclus toate probele DNA din dosar conform deciziei CCR.

Excepția de neconstituționalitate a fost ridicată în dosarul fostului președinte PSD al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, care a profitat din plin de decizia CCR. După ce fusese condamnat în primă instanță la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, a fost achitat de Curtea de Apel care a exclus toate probele DNA din dosar, conform deciziei CCR.

Decizia Curții Constituționale Rumânistaneze referitoare la interceptările efectuate de SRI este doar una dintr-un șir mai lung de decizii similare, care deja au pus între paranteze multe dosare prin anularea probelor.

În anul 2018 a fost o altă decizie CCR care a spus că probele obținute cu tehnica SRI trebuie excluse fizic din dosare. Problema de la vremea respectivă s-a axat pe faptul că, la momentul culegerii, probele fuseseră obținute în mod legal deci nu puteau fi anulate retroactiv.

Altă decizie care a bulversat mii de dosare de mari corupți a fost declararea completelor de 5 judecători neconstituționale. Și astfel marile dosare de corupție au trebuit reluate de la zero şi multe fapte penale au intrat în prescripție, marii corupții scăpând definitive de acuzații dar și cu banii ilegali în buzunare!

          În acest caz, idioata utilă a fost o fostă premieră a Rumânistanului, vizată şi ea de o anumită anchetă și care, acum a scăpat de dosar. Că așa este la noi, în Rumânistan!

 

Ce se mai poate face?.

Majoritatea analiștilor politici sunt de părere că nu se poate aduce nici-o modificare pozitivă Curții Constituționale Rumânistaneze fiindcă prea este putredă. Şi cum numirile se fac politic, aleșii își vor conserva în continuare imunitățile ilegale. Singura soluție ar fi ca o majoritate parlamentară să desființeze actuala CCR și înlocuită cu o altă instituție și cu un alt regulament de funcționare. În plus noua instituție trebuie ferită de influența politică și numirile să se facă ca în USA, adică în urma unor alegeri populare iar candidații să aibă obligatoriu studii jurudico- constituționale așa că s-ar evita situația actuală ca unii judecători cecerişti să nu aibă absolut nicio legătură cu științele juridice, dar se pronunță cu aroganță asupra unor legi!

Rumânistanezii sunt însă neîncrezători într-o schimbare pozitivă fiindcă ei ştiu că în țara lor, Rumânistan, aleșii se conduc după proverb cum ar fi: corb la corb nu-și scoate ochii sau: lupul își schimbă părul dar năravul ba!

Le plângem de milă rumânistanezilor și îi asigurăm de stima și gratitudinea noastră!

Această scriere poate fi o ficțiune pamflet, deoarece totul este rodul imaginației autorului. Nimic din faptele relatate mai sus nu a existat, nu există și nu vor exista vreodată. Deci vă rugăm ca să tratați ca atare existența lor.

 

un pamflet de George Hodorogea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *