Consilierii Locali ai Partidului Național Liberal nu participă la jocurile imobiliare ale primarului Mircia Gutău și nu măresc taxe!

1748 0

Comunicat de Presă PNL Râmnicu Vâlcea

Joi, 30 Iunie, marchează o nouă ședință ordinară a Consiliului Local organizată de către primarul municipiului fără a respecta Regulamentul de Organizare și funcționare al Consiliului Local, adică fără a transmite live, pe Facebook, dezbaterile din cadrul ședinței. Așa cum a obișnuit de câteva ședințe, primarul orașului nu dorește ca vâlcenii să fie corect informați despre deciziile care se iau în Consiliul Local, și se bazează pe naivitatea celor care se lasă păcăliți de propaganda subvenționată de la bugetul local, din banii primăriei.

Nu acceptăm că vâlcenii să fie mințiți în cel mai grotesc mod posibil de către aparatul de comunicare al primăriei Râmnicu Vâlcea! Publicăm astfel voturile tuturor consilierilor locali de astăzi și vom continua să tratăm cu transparență și responsabilitate cheltuirea banilor din bugetul local, adică ai vâlcenilor, pe tunurile imobiliare ale primarului: shorturl.at/fqsMX 

 

Pentru a răspunde public, acuzațiilor lipsite de sens lansate pe pagina de Facebook a Primăriei, dorim să facem următoarele precizări:

 

  • Consilierii PNL își doresc un bazin olimpic la Râmnicu Vâlcea!
    Folosirea performanțelor campionului David Popovici în atacuri politice este de cea mai joasă speță, însă se pare că nimic nu este imoral pentru actualul primar când își vede interesele imobiliare dejucate și sifonarea banilor publici oprită, de opoziția reală pe care o întâmpină în Consiliu Local din partea PNL.
    PNL nu s-a opus construirii unui bazin didactic, ci a votat împotriva achizitiei unor terenuri din banii primăriei!


Râmnicu Vâlcea are deja un bazin olimpic finalizat în proporție de 90%! Performanța se face în astfel de bazine, nu în cele didactice, similare cu multe alte piscine din oraș. Prin rezilierea contractului cu firma care a câștigat licitația pentru execuția acestui bazin olimpic, actualul primar a cheltuit din bugetul local 7 milioane de Euro, motivând că nu există o soluție tehnică viabilă pentru a finaliza proiectul. Probabil, pe banii cetățenilor de la bugetul local, soluții nu se găsesc, dar pe bani privați, vedem cu alte construcții înfloresc pe marginea lacului din Ostroveni, construcții care au găsit „soluții tehnice” pentru a primi aprobările necesare pentru începerea lucrărilor. Mai mult decât atât, pentru faptul că nu a fost în stare să termine acest bazin olimpic, pe locul lui vrea să construiască o sală de sport care ar costa primăria în final aproximativ 9 milioane €, prin adăugarea sumei de 2 milioane € la cele 7€ deja cheltuite.


Declarația viceprimarului Virgil Pîrvulescu, președintele PNL Râmnicu Vâlcea: “I-am explicat domnului primar Mircia Gutău că atunci când nu poate să ducă la capăt un proiect, pentru că nu-i permit capacitățile profesionale, sau din diferite alte motive,  să ne lase pe noi, că suntem în stare să construim ceva bun și durabil pentru orașul Râmnicu Vâlcea – inclusiv să finalizăm bazinul olimpic. Ce ne propune acum primarul nostru: să achiziționez niște terenuri pe care se construiască un bazin didactic de înot, care nu are nicio legătură cu un bazin olimpic. Mai mult decât atât, suprafața terenurilor este insuficientă în condițiile în care ar trebui să asigurăm locuri de parcare precum și alte activități anexe care să completeze activitatea de înot. Noi nu vrem să  vindem iluzii cetățenilor prin faptul că vom construi vom face și vom drege, în condițiile în care doar cheltuim bani de la bugetul local și național de dragul de a direcționa niște contracte unor firme de construcții care nu mai au cash-flow să își finalizeze proiectele imobiliare deja începute. Domnule primar vă adresez public invitația să vă dați deoparte dacă nu puteți să faceți ceva bun pentru orașul Râmnicu Vâlcea. Noi suntem în Consilul local pentru a face lucruri durabile și exclusiv în interesul vâlcenilor!

  • Consilierii PNL nu au votat pentru mărirea tarifelor propuse de primar și aprobate de alianța obscură PSD -PER -USR!
    Apavil SA a cerut mărirea tarifelor la canalizare cu peste 50% și peste 25% la apă potabilă.
    Domnul viceprimar Virgil Pîrvulescu a luat cuvântul și a demonstrat că nu este nici justificată și nici obligatorie o astfel de mărire, în condițiile în care Municipiul Râmnicu Vâlcea plătește în acest moment toate pierderile celorlalte UATuri din ADI Apa. Practic, locuitorii orașului Râmnicu Vâlcea plătesc, așa cum și primarul a confirmat, toate pierderile din rețea ale celorlalte localități, numai datorită faptului că municipiul are cei mai mulți abonați din asociație. Nu exista absolut nici o obligație reală astăzi, cand Consiliu Local împovărează locuitorii orașului cu aceste măriri de taxe, însă alianța obscură a actualei majorități PSD-PER-USR a votat PENTRU, astfel că valcenii, fie că vor sau nu, o să plătească plătească în plus la canalizare cu 50% și la apă potabilă cu peste 25%.

 La alegerile  locale din 2020, organizația municipală a Partidului Național Liberal a venit cu o echipă tânără, care intrată în politică de puțin timp,  pentru a rezolva ceea ce vechii politicieni nu au putut până acum și a făcut o promisiune valcenilor: gata cu sifonarea banilor publici, stop contractelor cu dedicație și fără măriri de taxe și impozitelor locale că să plătim salarii nejustificate unor sinecuristi. Aceeași promisiune o reiterăm și acum: actuala echipă de la municipiu nu va ceda în fața șantajului mediatic practicat de Mircia Gutău, vom veghea la buna gestionare a banului public și vom vota numai acele proiecte care aduc beneficii reale valcenilor și municipiului nostru.

 Departamentul de Comunicare al PNL Râmnicu Vâlcea

30-06-2022

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *