În Rumânistan, guvernul crește numărul pomanagiilor publici * Dormi Liniştit Rumânistane!

439 0

D-ale politicii rumânistaneze…

Lipitorii de afişe şi amantele functionar publici

În Rumânistan, conform legii, funcţia publică reprezintă ansamblul atribuţiilor şi responsabilităţilor, stabilite în temeiul legii, în scopul exercitării prerogativelor de putere publică de către autorităţile şi instituţiile publice.

Cei care le aduc la îndeplinire sunt numiţi functionari publici care beneficiază de o grămadă de drepturi nesimţite. Nu pot fi daţi uşor afară şi atunci când nu mai lucrează ei nu-şi pierd uriaşele lor drepturi financiare, cu alte cuvinte, în Rumânistan, funcţionarul public chiar dacă munceşte sau nu, încasează până la pensie un salariu grosolan de mare. Unii, mai piloşi, încasează chiar şi după ieşirea la pensie cumulând salariul cu pensia!

Theoretic, funcţionarul public este persoana numită, printr-un act administrativ, în condiţiile legii, într-o funcţie publică. Numai că ce să vezi?

În Parlamentul rumânistanez sunt aciuiate tot felul de specimene, fiindcă fiecare ales, cu excepţiile de rigoare, puţine însă, şi-au angajat tot felul de rude, de lipitori loiali de afişe, de amici de pahar, de amante şi amanţi, să nu uităm că în Parlament sunt şi doamne sau tovarăşe alese, etc…

Nu este mai simplu şi mai puţin costisitor să ai angajată amanta? Nu o mai plăteşti nici lunar nici după o noapte fierbinte ci primeşte  banii diect pe carded la Administraţia Parlamentului.

Cât despre munca prestată în folosul poporului rumânistanez, degeaba vorbim.

Aceşti viitori funcţiomari publici au o remarcabilă pregătire în domeniul preparării şi servirii cafelelor şi alte cocteiluri, ştiu să acopere absenţa stăpânului, îi ascunde aventurile şi, nu o data, folosindu-i cartela, îi pontează prezenţa şi chiar, uneori, votează în locul parlamentarului! Ei bine, un asemenea personaj, cu atâtea aptitudini, merită şi el recompensat cu un salariu barosan şi o pensie absurdistaneză şi nesimţită!

 

Impostura la ICR

          Ei bine, în Rumânistan funcţionează o instituţie specială şi anume Întreprinderea de Cultură Relativă, prescurtat ICR. Ca şi cele mai multe instituţii similar, şi ICR-ul rumânistanez este un adăpost bine renumerat pentru idioţii utili ai politicienilor. Iar numirile şi angajările se fac numai pe ochi frumoşi şi interese pecuniare, fiindcă aşa este correct şi legal, nu?

Este scandal la Întreprinderea de Cultură Relativă, filiala de la Londra, după ce s-a aflat că directoarea instituției a absolvit o școală numai în CV, nu și în realitate.

Vestita instituţie britanică London School of Economics a infirmat jurnaliștilor rumânistanezi că ar fi avut-o pe Cretinuţa Nimeni studentă. Contactată de mass-media, Cretinuţa a precizat că a studiat la prestigioasa universitate, însă a participat doar la trei cursuri de vară. Şi cică asta înseamnă după domnia-sa absolvire?!!!

Circul a început odată cu audierea impostoarei în comisiile de cultură ale Parlamentului din Rumânistan.

Impertinenta a început tare şi cu tupeu: Mă numesc Cretinuţa Nimeni, absolventă a Facultății de Drept, absolventă a London School of Economics

Deşi falsul a fost dovedit, Ministrul Culturii a pasat responsabilitatea unei eventuale sancţionări tocmai ICR-ului, adică acolo unde mincinoasa era directoare. Vă daţi seama cu câtă obiectivitate se va face ancheta şi ce măsuri dure se vor lua? Deja îi plângem pe umăr Cretinuţei!!!

Întrebată de răii opozanţi din Comisie ce proiecte are pe viitor în cadrul Întreprinderii de Cultură Relativă, filiala londoneză, Cretinuţa a declarant că nu are fiindcă ea este hotărâtă să le îndeplinească pe cele existente. Răuvoitorii au insistat şi au întrebat-o ce proiecte sunt în decurs de derulare la ICR iar Cretinuţa a răspuns franc că nu le ştie dar nu vede nici+un impediment în asta!

Şi cu toate aceste măgării, parlamentarii rumânistanezi din coaliţia de la guvernare au votat-o cu ambele mâini deşi…

Între timp, nesimţita aia de presă independentă din Rumânistan, atâta cât mai e, a săpat în trecutul directoarei Cretinuţa şi să vezi ce-au mai găsit!.

Cretinuţa este fata unui fost influent mason şi care a fost timp de un an pe post de director interimar la unul din teatrele capitalei rumânistaneze. Şi deşi a stat doar un an, a fost sufficient ca să fie dată afară după un protest public al actorilor şi, ulterior, trimisă și în judecată pentru că și-ar fi atribuit sume de bani necuvenite.

Tribunalul le-a dat dreptate celor de la teatru iar Cretinuţa a fost obligată să restituie miile de euroi încasate pe nemeritate. Şi totuşi, dovedită mincinoasă, cu studii false şi condamnată pentru însuşire de foloase necuvenite, Cretinuţa a fost votată de coaliţia puterii în funcţia de director la ICR (Întreprinderea de Cultură Relativă) Londra. Că aşa-i în Rumânistan, nu?

 

Zile oficiale avem, rezultate nu…

          Nu se poate că sunt conştincioşi parlamentarii din Rumânistan, şi asta se vede din puţinele legi adoptate. Puţine şi foarte proaste, cu conţinuturi găunoase şi inaplicabile. În schimb trebuie să-i şi lăudăm atunci când merită. Şi merită fiindcă mulţi dintre ei şi-au scremut grav mintea pentru a scrie legi importante şi votate, toate legi care au menirea să îmbunătăţească traiul zilnic ar rumânistanului de rând.

Şi astfel parlamentarii se întreg în a da legi oficiale dedicate anumitor fapte, personaje sau chiar animale. Şi cum să nu-l bucure pe rumânistanul de rând Ziua Oficială a Golfului sau Ziua Oficială a Salvamontului sau zilele oficiale ale: peştelui de apă dulce, a gândacului de fag, a narciselor şi a bujorului, a sportului la senectute, a iţarilor fiindcă iia deja avea, etc.

În exigenţa lor, parlamentarii au şi alcătuit anexe în care explică poporului rumânistanez cum se vor celebra aceste Zile Oficiale. Se vor începe cu reculegeri pe la diverse monumente, nu neapărat legate de eveniment, se va cânta imnul national rumânistanez Dormi Liniştit Rumânistane, se vor depune flori şi coronae după care, în cel mai bun caz, se va vernisa o expoziţie la temă după care aleşii vor merge nevăzuţi la o paranghelie. În cel mai bun caz se va da poporului şi muzică unde vor cânta, nu contează ce, trupele de partid obişnuite cu vechiul refren al parandărătului. Odată la patru ani, în anii electorali, se vor suplimenta bugetele pentru a servi poporul flămând cu tradiţionala fasole cu cârnaţi rumânistaneză. Dacă sunt firfirici, se va da şi ţuică sau vin. Dacă nu sunt irfirici, atunci nu se va da…

Poporul rumânistanez aşteaptă cu nerăbdare şi emoţie decretarea şi următoarelor zile oficiale: ziua tăiatului de frunze la câini, ziua Sfântului Aşteaptă, ziua furnicilor negre şi ziua oficială a icrei de Manciuria şi a creveţilor din Antile!

 

Regele a murit, trăiască regele!

          În Rumânistan contează mult loialitatea şi este la mare preţ. Codul nescris al politicienilor presupune să fi alături de orice coleg năpăstuit de soartă şi mai ales, de familia lui neajutorată.

Şi ca să nu credeţi că minţim, exemplificăm cu câteva cazuri notori! De exemplu, un primar ghinionist care este prins la furat şi, uneori chiar condamnat, pe locul rămas liber este ajutat (ă) să ajungă ori fiul fostului primar ori, de ce nu, soaţia acestuis fiindcă, suntem în secolul aşXXI-lea şi femeia trebuie musai să fie cel puţin egală cu bărbatul!

Dar până se ajungă la un asemenea final, colegii recurg şi late onorante mijloace de sprijin. Adică fac un grup masiv de susţinători care merg la procurori şi judecători pentru a face presiune ca aceştia să fie cinstiţi şi să-l lase liber şi nevinovat pe ghinionistul primar. Alţi colegi vor depune mărturii favorabile inculpatului demonstrând că deşi a fost la locul faptei nu era totuşi acolo fiind astfeş un atac murder al statului paralel.

Oricum ar fi rezultatul, în Rumânistan nimic nu se pierde, nimic nu se schimbă, pleacă ai nostril vin ai nostril deci regale a murit, regale trăiască, numai dinastia, pardon partidul, să nu se schimbe!

 

Unio trium naţionum

          În Absurdistan, pardon, în Rumânistan, politicienii dibaci au descoperit sau inventat, cum doriţi dumneavoastră, teoria partidului balama. Adică au sprijinit fiinţarea şi consolidarea unui fel de partid căci nu e, situate în apropierea baremului, un partit mic dar consecvent. Este un partid, sau ce o fi el, consecvent şi fără doctrine de stânga sau dreapta. Acest statut special l-a ajutat ca practic, tot timpul să fie la putere, fie cu stânga, fie cu dreapta, fie cu amândouă deodată. Şi-I merge din plin. Balamaua politică nici măcar nu-I loială statului rumânistanez, membrii ei închinându-se şi primind ordine de undeva de dincolo de fruntarii! Dar contează, în Rumânistan, atunci când se face un nou govern, întâi se dau scaunele pregătite balamalei după care se negociază restul.

În prezent, Rumânistanul este condus de o coaliţie contra naturii, cel puţin theoretic fiindcă altfel se înţeleg de minune la mânării şi spolieri, coaliţe care deşi nu avea nevoie de voturile balamalei, a introdus-o la putere. Păi merita să facă altfel şi să strice tradiţia?

Aşa că balamaua unsă din altă parte joacă şi mănâncă din nou la masa bogată a guvernării rumânistaneze! Dacă îi tine, îi tine, vorba rumânistanezului de rând: nu te uşura în bătaia vântului!

 

Şoferii pot alimenta gratuit?

          Criza carburanţilor ce a lovit Europa şi nu numai a cuprins şi Rumânistanul. Dar în timp ce alte state au luat măsuri bune de întrajutorarea populaţiei, guvernul rumânistanez al premierului Măciucă de face doar că ajută. Astfel ce în timp ce alte ţări fie au plafonat preţul la pompă fie că au subvenţionat preţul astfel că pupulaţia să plătească mai puţin. Dar să vezi ce a făcut guvernul păcălicilor. Să presupunem că preţul la pompă este de 100 firfirici. Guvernul a dat o ordonanţă prin care fiecare rumânistanez va plăti cu cinci firfirici mai puţin. Cică statul dă doi firfirici şi jumătate iar benzinarul tot atât. Trecem peste faptul că Măciucă nu poate oblige pe benzinarul privat să scoată din buzunar firfirici, cică din solidaritate. Dar să vezi ce calcul i-a ieşit unui avocet care i-a sfătuit pe rumânistanezi să alimenteze des dar doar de… cinci firfirici. Nu contează câţi mililitri alimentează, statul şi benzinarul trebuie să-I dea cinci firfirici înapoi. Deci, practic, poţi alimenta gratis!

Atâta i-a trebuit guvernului ca să intre în panică şi să facă declaraţii sforăitoare pe la televiziunile de partid. Atât de idioţi s-au dovedit fiindcă nu şi-au dat seama de sofismul avocatului. Practic nu puteai alimenta gratis fiindcă reducerea de cinci firfirici era la litru şi nu la alimentare, deci reducerea era procentuală. Dar pe guvernanţi nu i-a dus mintea şi au reuşit, încă odată, să se facă de râs dar ce folos, poporul tot scump plăteşte mica bucurie de a se plimba sau să meargă la service cu maşina personală!

 

Gafele politicienilor rumânistanezi

          Pe lângă faptul că conduc prost Rumânistanul, politicienii, dând dovadă de dimensiunile şi numărul neuronilor proprii, se întrec în gafe, fie pe Facebook, fie în conferințe de presă, devenind astfel ţinta ironiilor.

Astfel anul acesta, într-un oraş vechi şi cunoscut în lume, s+a vernisat un monument închinat unui cunoscut personaj istoric, prilej cu care o sistinsă deputată i-a urat personajului tradiţionalul La Mulţi Ani, numai că individul, un oarecare baron, murise cu vreo două sute de ani înainte! Dar de unde să ştie fătuca atâta istorie, neuronul ei fiind delicat şi mic-micuţ?

Alt politician absurd din Rumânistan, trecător şef de partid la guvernare, în timp ce plângea de la tribuna parlamentului de grija oamenilor săraci, brusc din buzunarul de la piept au început să se vadă multe bacnote cu valoare mare. Poate ciumpalacul dorea să-I doneze, dar nu a făcut-o.

Tot prin cloaca parlamentară o anumită doamnă Grapa încurcă ş ice este mai rău, inventează nume de noi ţări făcându-i pe editorii Enciclopediei Britanice să-şi verifice din nou informaţiile geografice şi politice. Asta ca să nu mai amintim că distinsa rumânistaneză vorbeşte gramatic, căci de literar nu este cazul, mai prost decât un preşcolar la clasa pregătitoare!

O altă muiere, ce din greşeală s-a trezit deputată, a luat de bune nişte bancuri de pe Facebook şi le-a prezentat ca pe ştiri reale. Aşa au aflat rumânistanezii de rând că regina Marii Britanii bea într-una vin rumânistanez, că Vladimir Putin are rădăcini de prin Rumânistan, numele lui fiind deviat din localnicul Putină, sau că şotronul a fost declarant sport olimpic şi introdus în patrimonial UNESCO!

Un fost premier rumânistanezi a declarant că el nu cunoaşte cât plăteşte un om o pâine, fiindcă el nu consumă acest aliment.

Pe alt primar l-a luat gura pe dinainte şi l-a deschiderea noului an şcolar a declarant cu emfază că va face tot posibilul ca…analfabetismul să nu plece din orașul nostru, ci dimpotrivă….

 

Concluzie temporară

În concluzie se pare că nimic nu se îndreaptă în Rumânistan, ci din contra, totul merge pe dos, poporul o duce din ce în ce mai rău în timp ce o haită de guvernanţi se îmbuibă, îşi umflă conturile şi nici în fund nu-i doare de rumânistanezii de rând.

Şi pe lângă faptul că spoliază tot ceea ce ating, se mai întreg şi în declaraţii prosteşti de parcă ar participa la concursul mondial de idioţenie planetară, un Oscar al imbecilităţii. Şi cum tot nu pot accede la cunoscutele premii cinematografice OSCAR, măcar să le câştige politicienii rumânistanezi pe cele ale imbecilităţii irecuperabile. Cu coroniţă!

 

Un pamflet de George Hodorogea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *