Este formidabil ce se întâmplă și ce schimbări au avut și au loc în Călimănești, în ultimii ani, de când primar este dr. Florinel Constantinescu.
Localitatea de la poalele Coziei este luată cu asalt de zeci de mii de turiști și până acum, încă nu ați văzut tot, urmează august, luna de vârf, când parcă, jumătate din România migrează aici, la tratament sau pentru agrement.
Sunt baze de tratament, parcuri, ștranduri, mănăstiri, numai și numai obiective fantastice.
Despre aleea de Cură Balneară (a Muncitorilor sau Geniştilor)am scris mai puțin. Potrivit celor de la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Vâlcea, aleea care face legătura între staţiunile Călimăneşti (de la Izvorul 7) şi Căciulata (Hotel Traian) este un bun factor de cură balneară. Mai este cunoscută şi sub denumirea de Aleea Geniştilor, deoarece a fost realizată de ingineri militari germani ai unui batalion de geniu. Porneşte din vecinătatea Parcului Central Călimăneşti aflat vizavi de Mirajul Oltului.
Muncitorii din Căciulata obişnuiau să traverseze poteca montană în drum spre locul de muncă, în perioada 1910 – 1911, când Hotelul Central, monument istoric, a fost adus în forma actuală.
Pe lângă atracţiile naturale ce pot fi admirate mergând pe alee, impresionează imaginea podului suspendat. Traseul are aproximativ 2,2 km și se parcurge prin pădure în aproape 40 de minute.
Este absolut încântător și vă puteți bucura și de un pic de răcoare, nu numai de peisaje.
Kandy Reisenauer