Uimitor! Open Air Blues Festival a adus peste 11.000 de melomani fantastici la Brezoi

1677 0

Cu certitudine, cel mai așteptat eveniment al verii muzicale de la Brezoi, din ciclul Live Music Summer Camp, a fost Open Air Blues Festival. 

Pregătit cu o râvnă și o dăruire de neegalat, sub oblăduirea a doi, deja titani, Mihai Răzvan Mugescu și Robert Schell, cu aportul a numeroși sponsori și prieteni inimoși, evenimentul a rupt, efectiv!

Ceva nemaivăzut, unic, incredibil, de neegalat! Festivalul tocmai încheiat a reușit să adune numai în seara cu Beth Hart 11.000 de suflete! Până acum, suita de evenimente desfășurate weekend de weekend au dublat PIB-ul Brezoiului, după spusele edilului Robert Schell. Ce poate fi mai minunat? Sunt bani ce vor îmbunătăți viața locauitorilor de aici și nu ne referim la pomeni sociale. 

Open Air Blues Festival a început marți, 19 iulie și s-a încheiat după zile și nopți fierbinți, duminică, 24 iulie. Și, da, Beth Hart a revenit, ea este deja puțin brezoiancă și puțin româncă. Și a reușit să umple câmpul pe care se desfășoară evenimentele, până la refuz! Dar și alți artiști au făcut furori. S-a lăsat cu lacrimi de bucurie. 

Au performat pe scenă, în entuziasmul incredibil al celor veniți de departe să-și vadă idolii, numeroși artiști, nume grele ale muzicii internationale de gen. Am putea spune că ne-au invadat americanii și, nu orice americani, ci aceia de soi foarte bun, artiști până-n măduva oaselor! 

Samantha Fish (USA) Popa Chubby (USA) Grainne Duffy (IRL), Joe Rusi (NOR), Green Onions Experience (RO).

Larkin Poe (USA), Ben Poole (UK), Gaelle Buswel (FR), Rareș Totu’s Midnight Sun feat Aminda (RO), The River of Blues (BG).

Beth Hart (USA) Eric Gales (USA), Deep Waters (RO), Hi – Tone Combo  (RO-NL), John Montana (UK). 

Elles Bailey (UK), Alex Calancea Band (MD), Marius Dobra Band (AT), Hetty and the Jazzato Band UK), Gut’s and Grace feat Nuțu Olteanu (SWE). 

𝐁𝐥𝐮𝐞𝐬 𝐏𝐢𝐥𝐥𝐬 (SWE) 𝐃𝐚𝐧𝐚 𝐅𝐮𝐜𝐡𝐬 (USA) 𝐁𝐚𝐝 𝐃𝐚𝐲 𝐁𝐥𝐮𝐞𝐬 𝐁𝐚𝐧𝐝 (UK) 𝐇𝐚𝐥𝐩𝐞𝐫 𝐇𝐞𝐧𝐝𝐫𝐢𝐱 (HU-USA) 𝐟𝐞𝐚𝐭. 𝐀𝐆 𝐖𝐞𝐢𝐧𝐛𝐞𝐫𝐠𝐞𝐫 𝐓𝐡𝐞 𝐒𝐨𝐮𝐭𝐡𝐞𝐫𝐧 𝐂𝐨𝐜𝐤𝐫𝐨𝐚𝐜𝐡𝐞𝐬 (RO).
𝐊𝐚𝐳 𝐇𝐚𝐰𝐤𝐢𝐧𝐬 (IRL) | 𝐊𝐢𝐧𝐠 𝐊𝐢𝐧𝐠 (UK) | 𝐑𝐢𝐜𝐤 𝐄𝐬𝐭𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐧𝐝 𝐓𝐡𝐞 𝐍𝐢𝐠𝐡𝐭𝐜𝐚𝐭𝐬 (USA) | 𝗔𝗫𝗶𝗦 (RO-RS) 𝗚𝗿𝗼𝗼𝘃𝗲 𝗚𝗮𝗿𝗱𝗲𝗻 𝗯𝘆 𝗦𝗼𝗿𝗶𝗻 𝗭𝗹𝗮𝘁 (RO)

Fenomenal, uimitor, incredibil! 

Cu copii, cu căței și chiar bunici, fanii genului au umplut până la refuz nu doar locul desfășurării recitalurilor, ci și malul Lotrului; cu autoturisme, rulote, campere, corturi.  Pentru câteva nopți nu a mai fost posibilă găsirea unei gazde disponibile, în localitate; toate apartamentele și casele au fost arhipline de suflete avide de muzică.

Un amalgam uman superb, chipuri expresive, costumații specific, explozii de încântare și satisfacție.

O bucurie generală, nemărginită. Oameni râzând, oameni plângând, oameni dansând, aplaudând și cântând, oameni care au stat ore în șir în picioare, în fața scenei. Oameni care au stat câte o oră și jumătate la cozi pentru bunătăți, bere sau autografe. Fotografii de grup, fotografii cu artiștii preferați. Indescriptibil! Presa națională a vuit, de asemenea. 

Dar, să vedem niște reacții din publicul atât de frumos. 

Marius Matache: Felicitari! O poveste senzationala!

Marius Bulugea: Un loc binecuvântat ….atâtea valori strânse într-un colț de rai…un spatiu în care sufletele vibrează până când minunea se va întâmpla la anul!

Ovidiu Adrian Jianu: We’ve been waitin’ three long years… ‘till ‘22…Six nights passed in a blink of an eye.One thing’s for sure: It worth waiting!!! See y’all beautiful people next year!

Monica Iana: Felicitari, multumim pentru tot! Voluntarii toți oameni minunati, fetele de la cafea, sweethearts. Multumim pentru munca văzută si nevăzută.

Mai sunt multe de povestit și vom mai povesti. Deocamdată, încheiem simplu: Pentru acest formidabil eveniment, Bravo, Miță Mugescu, Bravo Ionela Mugescu, Bravo, Robert Schell! Și tuturor truditorilor de acolo! 

Kandy Reisenauer 

Foto: Ioan Ciobotaru

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *