Rezultatele jandarmilor vâlceni de la manifestările cultural-artistice din weekend

606 0

În perioada 29-31 iulie a.c., jandarmii vâlceni au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică la următoarele manifestări cultural-artistice, desfășurate pe raza județului: “Deep Forest Fest 2022”, festivalul organizat cu prilejul “Zilei Imnului Național” și “Festivalul Peștelui”.

Pe parcursul celor trei zile, în urma încălcării normelor legale în vigoare de către anumiți participanți, jandarmii vâlceni au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr. 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru 5 fapte de natură penală, în urma constatării, împreună cu B.C.C.O. Vâlcea, a unor încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

În urma abaterilor constatate, pe perioada acestui weekend,  jandarmii au mai aplicat 5 amenzi și 22 de avertismente.

Vineri, 31 iulie a.c., în jurul orei 18:00, jandarmii vâlceni fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în cartierul Ostroveni, zona “Cina”, au observat un bărbat care a devenit agitat la vederea forțelor de ordine. După legitimarea acestuia, în urma controlului corporal preventiv, jandarmii au gasit asupra bărbatului, în vârstă de 27 de ani, mai multe resturi vegetale, de culoare galben-verzui.

S-a întocmit proces verbal de sesizare, iar împreună cu bunurile ridicate în urma constatării, au fost predate lucrătorilor de poliție, pentru continuarea cercetărilor.

Pe timpul executării misiunilor de asigurare a ordinii publice din acest sfârșit de săptămână, jandarmii vâlceni au fost sprijiniți de către efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Vâlcea și Poliției Locale Vâlcea.

Festivalul Deep Forest 2022  a fost o manifestare fără incidente de securitate.

Dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului a urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror fapte antisociale.

 

REZULTATE

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea au acționat proactiv pe durata festivalului, concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășurau activități ilegale, inclusiv persoane care consumau sau încercau să vândă substanțe interzise.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite de a participa la festival 7 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere.

Astfel, la data de 30 iulie, în jurul orei 01.40, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în zona parcării aferente unui festival de muzică din județul Vâlcea, jandarmii au depistat un bărbat, în vârstă de 32 de ani, care avea asupra lui un recipient din plastic, de culoare maronie, ce conținea o substanță pulverulentă, albă.

În aceeași zi, in jurul ore 04.40, jandarmii au observat trei persoane, cu vârste cuprinse între 22 și 23 de ani, care au manifestat un comportament suspect. Acestea se aflau în interiorul unei mașini parcate în apropierea unui festival de muzică din județul Vâlcea. Asupra lor, au fost găsite patru plicuri, un recipient din plastic de culoare neagră, doua biluțe din staniol, toate conținând resturi vegetale cu miros specific înțepător și două plicuri din plastic ce conțineau o substanță pulverulentă, albă.

În timp ce jandarmii vâlceni, întocmeau documentele de sesizare pentru cei trei tineri, și-a făcut apariția proprietarul autovehiculului, un bărbat în vârstă de 27 de ani, care era deranjat de faptul că forțele de ordine au întrerupt distracția prietenilor săi. Din cauza comportamentului recalcitrant pe care l-a manifestat, jandarmii l-au legitimat și în urma controlului corporal preventiv, au găsit asupra lui o folie din staniol ce conținea resturi vegetale de culoare brun-verzui, cu miros înțepător.

În data de 31 iulie a.c., în jurul orei 01:15, în zona parcării aferente unui festival de muzică din județul Vâlcea, jandarmii au depistat doi bărbați, în vârstă de 26, respectiv 27 de ani, care aveau asupra lor un recipient din plastic, de culoare galbenă, ce conținea resturi vegetale de culoare maroniu-verzui, cu miros înțepător și un grinder de culoare argintie.

Documentele întocmite precum și bunurile ridicate cu ocazia constatărilor efectuate, au fost înainte organelor de poliție în vederea continuării cercetărilor.

În data de 31 iulie a.c., în jurul orei 06.00, jandarmii au fost informați că în interiorul incintei, unde se desfășura festivalul “Deep Forest 2022”, ar avea loc o altercație între doi bărbați. Deoarece aceștia au manifestat un comportament recalcitrant și față de forțele de ordine și nu au cooperat cu acestea, au fost încătușați și conduși la autospeciala Jandarmeriei, unde le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr. 61 din 1991.

Dorim să mulțumim tuturor partenerilor care au fost alături de forțele de ordine și au contribuit la succesul acestei misiuni.

De asemenea, mulțumim participanților la festival, care au ales să se bucure de muzică într-un mod responsabil.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *