Pentru evitarea unei catastrofe, se vor impune restricţii rutiere de tonaj şi de gabarit pe pasajul de cale ferată de pe strada Straubing

388 0

Vineri, 5 august, la convocarea primarului Mircia Gutău, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului s-a întrunit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă în vederea analizării situaţiei pasajului superior de cale ferată de pe strada Straubing din Goranu, structură afectată serios de alunecările de teren din zonă. În deschiderea întâlnirii, edilul-şef a prezentat situaţia acestui pasaj, care se află în administrarea Companiei Naţionale de Căi Ferate  ”CFR” S.A. şi face parte din investiţia ”Linie de cale ferată Vâlcele – Râmnicu Vâlcea”, fără un termen precis de realizare, dar şi fără posibilitatea de a fi transmis autorităţilor locale în vederea executării unor lucrări de punere în siguranţă. Pericolele pe care le generează deteriorarea pasajului au fost semnalate în mai multe rânduri atât CNCF ”CFR” S.A., cât şi Ministerului Transporturilor, cea mai recentă adresă fiind transmisă în urmă cu câteva zile.

În aceste condiţii şi din dorinţa de a evita o posibilă catastrofă cauzată de prăbuşirea acestei structuri, primarul Gutău a propus instituirea de restricţii rutiere de tonaj (până la 7,5 to) şi de gabarit (până în 3,5 m) prin două porţi limitatoare la capetele pasajului. Reuniunea CLSU de la Primăria Municipiului a fost urmată de o deplasare în teren pentru identificarea amplasamentelor celor două porţi limitatoare de gabarit, a rutelor ocolitoare pe care autovehiculele restricţionate le-ar avea la dispoziţie, precum şi a locurilor unde se vor monta indicatoarele rutiere de presemnalizare a restricţiilor de pe pasajul de cale ferată. Noile restricţii – de la care vor face exepţie doar serviciile publice sau de urgenţă: transportul urban de călători, salubritatea, autospecialele ISU etc. – vor intra în vigoare după obţinerea tuturor aprobărilor necesare, în paralel continuând demersurile Primăriei Municipiului pe lângă administratorii pasajului pentru găsirea unor soluţii de remediere a acestuia.

Biroul de Presă

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *