Trotuare, piste de biciclete și mult spațiu verde amenajat, la Mihăești

455 0

În urma recensământului din acest an, comuna Mihăești rămâne cea mai populată localitate din Vâlcea, cifrele indică o populație de peste 10.000 de locuitori.

Unul din proiectele finanțate prin Programul National ”Anghel Saligny” ela Mihăești, localitate păstorită cu brio de Constantin Bărzăgeanu, este intitulat “Amenajare trotuare și piste de biciclete la DN64, sat Stupărei, comuna Mihăești“.

Pentru acesta s-a obținut suma de 4,795 de milioane de lei. În satul Stupărei va fi amenajată o pistă de biciclete și trotuare pe o porțiune de circa 2,5 kilometri, pe ambele părți ale DN-ului.

Proiectul include și realizarea unei rigole de scurgere a apelor, ca și o zonă verde, unde vor fi plantați 210 arbori ornamentali, platani sau tei. Ca și până acum. Superbii arbori pot fi admirați încă de la intrarea în localitate. Primarul spune că se va continua realizarea de podeţe de acces către proprietăți şi vor fi montați stâlpi moderni de iluminat nocturn. Practic, este vorba de modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente, ce au un consum ridicat de energie și completarea sistemului de iluminat unde este cazul.

Alte proiecte ambițioase ale primarului Bărzăgeanu merită, de asemenea, atenție. Unul din ele este programul pilot ,,Masă caldă” în unitățile de învățământ în anul școlar 2022-2023 prin care toți copiii din localitate prezenți la cursuri vor beneficia de o masă caldă.

Un altul vizează achiziționarea unui utilaj multifunctional (buldoexcavator), prin accesarea programului operațional pentru Pescuit –Laguna Pescarilor.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *