Un joc video realizat de români este bine primit în Europa „The Spirit of Europe – Origins”, un joc video centrat pe istorie, cultură și valori europene

680 0

COMUNICAT DE PRESĂ

Istoria nu este un obiect prăfuit pe o poliță rece; este dovada unei umanități vibrante, prinse într-un vals al căutării, dezvoltării, decăderii și revenirilor. 

În explorarea istoriei, de multe ori contează metodele și instrumentele utilizate. Fie că vorbim de sistemul școlar sau aprofundarea din timpul liber, o abordare inovativă poate să sprijine consistent înțelegerea unor fenomene și conectarea lor cu prezentul, mai ales prin valorile transmise și consecințele avute.

Din această perspectivă, un joc video educațional realizat de o echipa de programatori români din Arad ajută procesul didactic în instituțiile de învățământ unde se predă istoria Europei ori valorile europene dar este destinat și internauților care doresc pur și simplu să-și îmbunătățească cultura generală.

Echipa IT de la Predict CSD Consulting din Arad a pregătit în ultimii doi ani un joc video educațional în limba engleză, „The Spirit of Europe – Origins”. În cadrul acestui proiect Erasmus+ au contribuit și partenerii: Asociația Millenium Center din Arad – România, Euro – Net din Italia, IDEC din Grecia și Inercia Digital S.L. din Spania.

Jocul prezintă povestea Europei, de-a lungul unor perioade istorice cheie: Grecia Antică, Imperiul Roman, Migrația popoarelor, Epoca Vikingilor, Evul Mediu și Renașterea. 

Site-ul proiectului, care conține detalii cu privire la instalarea jocului, platforme utilizate, evaluare inițială și evaluare finală, este: https://thespiritofeurope.eu. 

Jocul se găsește și pe Steam: https://store.steampowered.com/app/1689280/Spirit_of_Europe__Origins.

Un clip sugestiv de introducere se află la: https://youtu.be/fo9_1e6Wuj0?list=PL2rMjThllWgqbtiiRjDkAToSFTSELMzYW

Trailerul jocului poate să fie vizionat aici: https://youtu.be/I4elJoEK0RA?list=PL2rMjThllWgqbtiiRjDkAToSFTSELMzYW

 

Cum este gândit, mai exact, PROCESUL DE ÎNVĂȚARE?

Vizând dezvoltarea unui mediu simulat captivant, cunoscut în mod obișnuit ca joc video, în care jucătorul călătorește prin istoria Europei, de la începuturile sale mitologice până în prezent, participând activ la evenimente cheie de-a lungul istoriei și mitologiei care au modelat Europa de astăzi, această abordare conectează participanții cu valori, pe lângă învățarea istoriei și mitologiei, culturii și civilizației Europei.

Pentru a obține acces la joc, participanții pot să se înregistreze și să participe la evaluarea inițială constând dintr-un set de întrebări bazate pe istorie, la care au acces pe site-ul jocului: https://thespiritofeurope.eu. O evaluare finală va fi posibilă după finalizarea jocului. Dacă doresc, participanții au opțiunea de a intra direct în joc, fără procesele de înregistrare și evaluările aferente.

Jucătorul primește misiuni care îl duc prin diverse epoci, tabere ori combatanți, în încercările de a urma cursul istoriei având pacea ca valoare esențială. Din zecile de misiuni, se pot exemplifica unele precum: dezvoltarea democrației ateniene, epoca de aur a Atenei, reformele grecești în materie de conducere, dezvoltarea Romei, crearea condițiilor propice pentru instalarea „Pax Romana” (Pacea romană), migrațiile diverselor triburi, divizarea Imperiului Roman, reformele din timpul lui Carol cel Mare (supranumit și Pater Europae), pregătirea tratatului cunoscut mai târziu ca Magna Carta, explorarea Ligii Hanseatice ca precursor al Uniunii Europene, dezvoltarea negoțului și agriculturii în Europa, începuturile Renașterii – Dante, Boccaccio, Francisc de Assisi, Toma de Aquino, Petrarca și mulți alții.

 

Caracteristici ale jocului: 

 

 • gratuit;
 • conținut educațional adecvat din punct de vedere istoric;
 • două tărâmuri: tărâmul spiritual și cel material;
 • sistem de posesie, ce permite controlarea oricărui personaj din joc;
 • sistem economic și de construcție utilizate pentru modernizarea și recrutarea unităților;
 • luptă tactică, de strategie;
 • poveste profund filozofică, ficțională, care implică zei, virtuți, vicii, concepte și gânduri, manifestate ca spirite;
 • peste 15 ore de joc;
 • 58 de unități de luptă cu peste 50 de abilități unice;
 • peste 240 de personaje cu care să interacționezi, din Grecia antică până la Renașterea europeană din secolul al XII-lea, de la simpli oameni de rând până la mari figuri ale istoriei europene.
 • 13 hărți unice care oferă peste 20 de misiuni; 

 

 

Ce urmează?

Persoanele interesate de integrarea jocului video în diverse contexte educaționale la școală sau în alte structuri dedicate învățării pot face acest lucru direct studiind site-ul proiectului, https://thespiritofeurope.eu sau îi pot scrie coordonatorului de proiect, Sorin-Victor Roman, la office@predictconsulting.ro pentru mai multe detalii cu privire la diverse variante de utilizare.  

Acest produs a fost creat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conținutul informației.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *