Revin cu noi vești de la Senat, unde în ședința de plen am votat pentru un proiect legislativ care aduce schimbări benefice pentru întreprinderile sociale de inserţie și persoanele din grupurile vulnerabile.

341 0
Există o serie de obstacole cu care se confruntă pe piaţa muncii populaţia inactivă şi şomerii pe termen lung. Aceste bariere includ vârsta, pregătirea educaţională slabă, lipsa experienţei de muncă, problemele de sănătate sau dizabilitatea.
În acest sens, proiectul votat prevede scutirea de impozit pe profit a întreprinderilor sociale de inserţie. Prin această prevedere nouă, contribuabilii certificaţi ca întreprindere socială de inserţie vor fi scutiţi de impozitul pe procentul din profitul realizat, care va fi alocat în mod obligatoriu scopului social şi rezervei statutare.
Aceste întreprinderi sociale de inserţie contribuie la reducerea presiunii fiscale legate de ajutoarele sociale pe care le acordă autorităţile publice persoanelor din grupuri vulnerabile, transformând persoana din asistat social în contribuabil.
Această măsură care încurajează înfiinţarea şi funcţionarea întreprinderilor sociale de inserţie va avea ca rezultat scăderea ratei şomajului şi va contribui la reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi marginalizare socială.
Detaliile proiectului le găsiți aici, cu mențiunea că votul final va fi dat la Camera Deputaților:

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *