Social democrata Oteșanu se luptă pentru creșrerea salariului minim al românilor

253 0

De mai multe luni, PSD a atras atenția asupra faptului că salariul minim pe economie trebuie să crească de la 2550 lei la 3000 lei, din cauza crizelor suprapuse cu care se confruntă românii și nu numai. O adeptă înfocată a acestei idei este deputata de Vâlcea Daniela Oteșanu. Grija pentru persoanele vcu venituri mici este o preocupare permanent a șefei organizației de femei a PSD.

“Iată că, Parlamentul European a adoptat recent o directivă cu privire la salariul minim la nivelul Uniunii Europene. Este o recomandare care poate fi aplicată și în România de la 1 Ianuarie 2023 și care stabilește nivelul salariului minim la cel puțin jumătate din salariul mediu la nivel național.

În acest moment, salariul mediu brut în România este de 6095 lei iar jumătate înseamnă, matematic, suma cu care PSD a venit ca propunere pe masa coaliției de guvernare. Este un moment important de valorificat, moment în care responsabilitatea guvernanților să fie maximă.

Se anunță o iarnă grea, o iarnă în care trebuie să avem mare grijă de veniturile persoanelor vulnerabile. Stabilirea salariului minim pe economie la 3000 de lei reprezintă un prim pas” e de părere aceasta.

C.R.

Articole asemănătoare

PSD-6 LUNI DE GUVERNARE

Postat de - 10 iunie, 2022 0
FacebookTwitterÎn momente grele pentru fiecare dintre români, cu crize suprapuse, cu scandaluri aproape zilnice între guvernanții de până în noiembrie…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *