Mărim pedepsele aplicate traficanților de droguri, pentru care nu vor mai exista termenii de „suspendare a executării pedepsei”, iar consumatorii vor fi obligați să participe la programe de consiliere și terapie psihologică

372 0
🔴Fenomenul consumului de droguri a căpătat o amploare îngrijorătoare pe zi ce trece. Efectele asociate consumului afectează viețile a milioane de persoane, în special tineri. Însă efectele nu afectează numai sănătatea consumatorilor, ci indirect, și viețile unor persoane nevinovate. Tragediile care au avut loc în ultima perioadă vorbesc de la sine: tineri care și-au pierdut viața din cauza inconștienței celor aflați sub influența drogurilor sau a substanțelor psihoactive. Auzim aproape zilnic de vieți afectate din cauza acestui consum, iar valul de emoție colectivă a determinat conștientizarea pericolului. Și mai grav, vârsta de debut pentru consum, în România, a scăzut la 12 ani, iar 46,79% dintre traficanții de droguri, deși condamnați, nu fac închisoare, scăpând prin pedepse cu suspendare.
⛔️De aceea, la Senat, am aprobat o nouă lege care sprijină lupta autorităților împotriva acestui flagel. Am eliminat posibilitatea suspendării executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, deoarece gradul de pericol social, în aceste condiții, este unul ridicat. De asemenea, este mărită pedeapsa pentru cei care comit astfel de infracțiuni, de la 2 – 7 ani la 3 – 10 ani. Este un proiect cheie al PNL, esențial pentru siguranța tinerilor din ziua de astăzi și care asigură că toți traficanții de droguri de mare risc vor sta în închisoare.
🔴Același proiect prevede participarea obligatorie a consumatorului la ședințe de terapie și consiliere psihologică în centrele specializate.
Detalii aici, cu mențiunea că votul final va fi dat la Camera Deputaților:
✔️Aături de autorități, facem tot ce putem pentru a preveni și stopa acest fenomen extrem de complex și dăunător pentru societate.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *