Secția de cale ferată neelectrificată Râmnicu Vâlcea- Sibiu a intrat în prioritățile Autorității pentru Reformă Feroviară, pentru identificarea soluțiilor sustenabile.

496 0
↗️↗️La începutul lunii septembrie, am adresat o întrebare Ministerului Transporturilor, privind decongestionarea Văii Oltului prin alternativa CFR
În lipsa Autostrăzii A1 Sibiu-Piteşti, cea mai mare parte a traficului greu, de tranzit între Muntenia şi Ardeal traversează tronsonul DN 7, pe Valea Oltului. Este un drum sinuos cu multe curbe periculoase unde au avut loc nenumărate accidente. Din cauza condițiilor meteo sau a accidentelor frecvente, drumul devine adeseori impracticabil, punând la grea încercare nervii particpanților la trafic.
↗️↗️Am adresat aceasă întrebare deoarece statul român organiza licitația pentru achiziția a 20 de trenuri (rame) electrice de lung parcurs. Proiectul vizează dezvoltarea serviciilor publice obligatorii utilizând noua flotă de rame electrice, introduse pe rețeaua electrificată până în 2022 și pe rute selectate propuse spre electrificare -Cluj Napoca – Oradea, Constanța – Mangalia și București – Giurgiu. Valoarea totală a proiectului depășește 450 milioane de euro. Sursa de finanțare este Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
↗️↗️Legătura alternativă CFR, care să traverseze Valea Oltului nu se regăsește în traseele scoase la licitație. Am cerut astfel, introducerea traseului CFR Valea Oltului în rețeaua de modernizare.
În acest sens, răspunsul Ministerului explică faptul că cele 20 de rame electrice au fost licitate pentru linii deja electrificate sau în curs de electrificare, iar din păcate, Valea Oltului nu beneficiază de asemenea amplasamente.
↗️↗️Dar, în același timp, am obținut promisiunea că în noile studii de fezabilitate ce se demarează în viitorul apropiat, Valea Oltului va intra în analiză, cu celeritate, pentru identificarea soluțiilor sustenabile, atât din punct de vedere financiar cât și al protecției mediului.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *