La Mihăești, infrastructura educațională locală s-a înnoit și modernizat an după an

398 0

Pentru cel mai nou obiectiv de investiții s-a făcut recepția lucrărilor în vara acestui an. Proiectul s-a realizat cu fonduri atrase de la CNI, autoritățile finalizând o sală de sport la standarde moderne, pentru elevii care își desfășoară activitatea la cele două școli din localitatea Mihăești, dar și pentru cei care sunt interesați să facă activități sportive la nivel de localitate:

„Sunt foarte încântat că reușim să facem foarte multe investiții în comuna Mihăești, iar sala de sport se numără printre aceste reușite. Termenul de execuție a lucrărilor a fost de doi ani, constructorul încadrându-se perfect în termen, respectând contractul de execuție. Valoarea proiectului este 695 de mii de lei. S-a făcut recepția în prezența reprezentanților de la CNI, care au verificat calitatea lucrărilor. De acest obiectiv vor beneficia copiii care își desfășoară activitatea la cele două școli și patru grădinițe din localitatea noastră, dar și celor care sunt interesați să facă activități sportive la nivel de localitate”, a declarat primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu.  

Constantin Bărzăgeanu: „Este a treia grădiniță pe care o construiesc din temelii”

În primăvara acestui an, primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu, a dat ordinul de începere a lucrărilor la o nouă grădiniță cu patru săli de clasă pentru patru grupe din satul Măgura. Investiția este finanțată integral din fonduri nerambursabile și are o suprafață de peste 500 de metri pătrați.

„Este a treia grădiniță pe care o construiesc din temelii. În acest sens sunt foarte interesat ca toți copiii noștri să aibă toate condițiile. Am luat această hotărâre fiindcă în pandemie a trebuit să creăm condiții, astfel încât copiii să aibă un anumit spațiu, să păstreze o anumită distanță, ceea ce am reușit foarte greu. Cu fonduri de la Ministerul Educației se construiește o nouă grădiniță în curtea școlii din satul Măgura, care va avea capacitatea pentru patru grupe: două grupe vor fi cu program prelungit, iar celelalte două vor fi cu program normal. Noi am avut o clădire veche pe care am demolat-o, fiindcă nu mai mergea cârpită, însemna bani aruncați. Prin urmare, decizia noastră a fost de a construi o nouă locație din temelii, care să corespundă normelor ISU”, a precizat primarul Constantin Bărzăgeanu.

Pe lista obiectivelor de investiții finanțate pe PNI „Anghel Saligny” Primăria comunei Mihăești figurează cu două proiecte în valoare totală de 18,1 milioane de lei: asfaltarea drumurilor, amenajarea de trotuare și amenajarea unei piste de biciclete pe DN64, în satul Stupărei. Până la demararea acestor proiecte, în primăvara acestui an, primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu, a depus un proiect privind extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public. În acest sens se vor monta mai multe lămpi cu led pe alte câteva străzi și ulițe din localitate. Acestea vor funcționa într-un regim special, astfel că noaptea se vor aprinde numai dacă va circula cineva prin zonele respective.

În această perioadă, primarul lucrează la realizarea de trotuare moderne, rigole și podețe de acces către toate proprietățile situate pe ambele părți al DN67, de la sensul giratoriu spre Băile Govora până la ultima casă. Comuna Mihăești este cea mai mare din județul Vâlcea, iar dezvoltarea ei are un rol foarte important în a atrage investitori, dar și noi locuitori care se pot stabili permanent.

sursă: impactreal.ro.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *