Comunicare și dialog internațional 1

616 0
Am promis să vă spun mai multe despre comunicarea internațională în care sunt implicat în calitate de președinte al grupului parlamentar de prietenie româno-vietnamez. Reamintesc faptul că, în mandatul anterior, am fondat împreună cu mai mulți deputați, și am condus până în anul 2020, grupul parlamentar de prietenie româno-cambodgian. Acesta s-a construit cu sprijinul ambasadei noastre din Hanoi, Vietnam, cea care ne reprezintă și în relațiile cu statul cambodgian. Urmare a acelor contacte, am călătorit în Vietnam și am primit la București parteneri ai grupului de prietenie din Vietnam. Îmi amintesc și acum, cu multă plăcere, întâlnirea care a avut loc între absolvenții vietnamezi ai facultăților din România și colegii lor români. A fost perioada în care grupul foștilor colegi de facultate români și vietnamezi s-a format și trebuie să spun că funcționează și acum, îmbogățit cu noi membri și cu subiecte noi de comunicare. Prim-ministrul actual al Vietnamului, de pildă, și-a făcut studiile universitare în România. Am revenit recent la Hanoi și trebuie să vă spun că această informație a făcut ca dialogul la care am participat cu această ocazie să aibă un grad de apropiere umană mult mai intens decât în trecut. Dar, să nu anticipez toate cele ce sunt de povestit.
În acest al doilea mandat de parlamentar român, conduc grupul de prietenie româno-vietnamez, cum am spus deja. Colegii vietnamezi, prin doamna Cao Thi Xuan, președinte al grupului, ne-a invitat la Hanoi pentru o vizită în Vietnam, urmată de o alta în Cambodgia vecină. Comunicarea dintre noi s-a derulat mai întâi printr-o corespondență bogată, prin intermediul căreia am stabilit principalele obiective ale întâlnirilor.
Ca parlamentari ai României, am pregătit câteva dintre subiectele pe care cele două state le au deja pe agenda lor. În cadrul discuțiilor pe care le-am programat la nivel parlamentar, dar și cu câteva ministere din Vietnam și Cambodgia, se poate ajunge inevitabil la aceste subiecte pentru care trebuie știută întotdeauna poziția statului român și susținută în mod coerent în cadrul politicii pe care o dezvoltă toate instituțiile noastre la nivel internațional.

Articole asemănătoare

Ziua comunei Malaia.

Postat de - 9 septembrie, 2022 0
FacebookTwitter Comuna Malaia are una dintre cele mai mari suprafețe dintre localitățile vâlcene. Aproape 400 de kilometri pătrați! Cu toate…

Politica momentului.

Postat de - 13 septembrie, 2022 0
FacebookTwitter Temele principale ale politicii social-democrate în perioada care urmează sunt bugetul național și pachetul social pentru anul viitor. Efortul…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *