Deputatul PSD, Daniela Otesanu rămâne consecventa preocupărilor sociale

376 0

Alături de colegii din grupul PSD din Camera Deputaților am semnat inițiativa legislativă gândită de Cristina Rizea de la REPER.
Aceasta inițiativa vine sa completeze prevederile legislative referitoare la concediul post natal . Printre altele se dorește ca părinții sa poată beneficia simultan de concediu post natal în primele șase luni de la nașterea copilului.Consider ca este foarte important ca un copil, mai ales dacă este primul, să beneficieze de prezența ambilor părinți în primele sase luni de viață, ne-a declarat deputata PSD , Daniela Otesanu.
Trăim oarecum un paradox, în timp ce , din păcate ocupam un loc fruntaș în Europa , la numărul mamelor minore , există familii care își doresc foarte mult un copil și, din motive medicale nu reușesc sa îl aibă. De aceea amintesc proiectul Ministerului Familiei Tineretului și Egalității de Sanse prin care se asigura ajutor pentru fertilizarea in vitro. În acest an au fost finanțate 2500de proceduri, urmând ca anul viitor , să fie finanțate 10000 de proceduri.
Să știți că nu ignor nici problema gravă a numărului mare de mame minore. E o problemă complexă care poate sa fie diminuată doar prin informare asidua și prin educație. Cred ca un rol important îl au Primăriile, care, prin asistenții sociali pot sa identifice și sa intervină în situațiile de risc, a mai declarat Daniela Otesanu.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *