Cadou de Crăciun de 650.000 de euro pentru iubitorii voleiului românesc!

117 0

După 62 de ani, România va fi, în 2025, co-organizatoare a Campionatului European de seniori

România devine din nou capitala voleiului continental! Confederația Europeană de Volei a acceptat candidatura țării noastre și ne-a acordat organizarea unei grupe a Campionatului European masculin din 2025. Ultima oară când am găzduit această competiție am cucerit titlul!

Vestea a venit ca un cadou de Crăciun pentru iubitorii voleiului, dar sacrificiile pe care trebuie să le facă Federația sunt destul de mari, pentru că doar taxa de organizare este de 650.000 de euro!

”Am anunțat că organizăm o grupă. De ce ne-am oprit la o grupă? Pentru că dacă la prima grupă organizată la Cluj-Napoca, la nivel de senioare, taxa a fost de 500.000 de euro, acum ea a urcat la 650.000 de euro. Era inițial 750.000 de euro, dar s-a redus la 650.000 pentru găzduirea unei singure grupe. Apoi, organizarea fiecărei faze superioare e mai scumpă. Iar eu cred că atât ne este și puterea de a organiza acum, o grupă” – Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.

România are deja experiența organizării, anul trecut, la Cluj-Napoca, a unei grupe din competiția similară feminină și de aceea candidatura României a fost prima acceptată de conducătorii Confederației Europene. Celelalte gazde ale Europeanului urmează să fie anunțate în viitorul apropiat.

”Pentru România reprezintă un pas înainte din punct de vedere al organizării unor competiții de rang înalt, dar și o recunoaștere a eforturilor depuse la organizarea anteriorului Campionat European, cel al fetelor, de la Cluj-Napoca” – Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.

Principalul favorit pentru desemnarea ca oraș gazdă al competiției ar fi Cluj-Napoca.

”La momentul când am fost contactați, am dat pe formular orașul Cluj-Napoca, pentru că acolo știm cum am desfășurat Europeanul de anul trecut, știm echipa care ne-a ajutat la momentul respectiv, plus că au fost lângă noi primăria și domnul primar Boc. În prima discuție, este Clujul, dar avem posibilitatea să putem alege. Până în 2025 să vedem și Piteștiul, cu sala mai aproape de București, cu 5.000 de locuri. Este, de asemenea, și Oradea. Rămâne de văzut. Depinde de timpul rămas și de sălile care mai sunt disponibile” – Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.

România este calificată și la ediția 2023 a Campionatului European masculin

Pentru naționala masculină a României, organizarea în țară a Campionatului European reprezintă șansa de care avea nevoie pentru a demonstra tuturor că progresul din ultimii ani este evident.

Campioană continentală în 1963, la ediția organizată la București, naționala tricoloră masculină a participat în 2019 la turneul final al Campionatului European pentru prima dată din 1995.

Anul acesta a reușit să cucerească pentru a doua oară în istorie trofeul Silver League și să obțină o nouă calificare la turneul final al Europenelor, care va avea loc în 2023 și la care România a fost repartizată în Grupa D, alături de Israel (gazda seriei), Franța, Turcia, Portugalia și Grecia.

În iulie 2023, România va organiza și Campionatul European de volei pe plajă U22

Dar aceasta nu a fost singura veste bună primită de Federația Română de Volei în ultima perioadă. Săptămâna trecută, țara noastră a primit și organizarea Campionatului European U22 la volei pe plajă. Acesta va fi organizat în perioada 26-29 iulie 2023, la Timișoara și este prima întrecere continentală găzduită vreodată de România în voleiul pe plajă.

”Cred că e tot o formă de a se vedea că Federația își dorește să iasă pe o piață de organizare de evenimente. Acestea înseamnă și muncă în plus, găsirea unor soluții de finanțare, ceea ce iar nu e ușor în România de azi, însă încercăm prin aceste două evenimente să reușim să promovăm cumva jocul de volei în ansamblul lui. Poate reușim să aducem mai mulți copii la volei, mai mulți doritori să practice jocul de volei. Referitor strict la beach volley, acesta e practicat tot de sportivii de sală. Ne gândim că probabil acest eveniment de amploare va reuși să atragă niște copii care sunt dornici să practice doar voleiul pe plajă, să nu se mai confunde cu cei de sală. Și atunci probabil că șansele să ajungem la o Olimpiadă sau la un Grand Prix, unde s-a mai ajuns anii trecuți, ar fi mai mari” – Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.

Articole asemănătoare

Informare DSP Vâlcea

Postat de - 21 martie, 2020 0
FacebookTwitterINFORMARE  DE PRESA La momentul actual la nivelul județului Vâlcea există un număr de 639 persoane în izolare la domiciliu…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *