25 de misiuni executate de pompierii militari vâlceni, în ultimele 24 de ore

276 0

BULETIN INFORMATIV

 

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al judeţului Vâlcea au gestionat 25 de evenimente, dintre care 22 pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, 2 incendii și alte 2 situații de urgență.

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină la 22 de situaţii de urgenţă, dintre care : 9 traumatisme, 3 accidente, 9 diverse afecțiuni medicale, acordând asistență medicală persoanelor aflate în dificultate și 1 accident rutier.

 

Ieri, 19 aprilie, la ora 22:42, prin apel la numărul unic de urgență 112, echipajele I.S.U. „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitate să intervină în comuna Prundeni, pe DN 64, la un accident rutier.

La fața locului, au fost trimise de urgență, forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Drăgășani, cu o autospecială de intervenție și două ambulanțe, una SMURD și una aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Vâlcea, pentru evaluarea și salvarea victimei implicată în eveniment.

La sosirea echipajelor de intervenție, s-a constatat că un pieton în vârstă de 25 de ani a fost acroșat de o autoutilitară. Din păcate, leziunile suferite au dus la decesul persoanei accidentate.

Pompierii militari au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor, fiind deconectate bornele de alimentare de la acumulatorul autoutilitarei, pentru prevenirea unui eventual incendiu. Misiunea s-a încheiat după ce autoutilitara a fost scoasă în afara părții carosabile, iar traficul rutier a fost reluat  în condiții normale.

 

Salvatorii vâlceni au mai intervenit pentru alte două situații de urgență :  un incendiu la un coș de fum, în localitatea Drăgășani, unde a ars funinginea de pe coș și o intervenție pentru stingerea unui incendiu la o casă, în localitatea Horezu, unde a ars acoperișul locuinței, pe o suprafață de circa 10 mp și s-au degradat elemente de mobilier din interior și tocăria locuinței. În acest caz, s-a constatat că flăcările s-ar fi declanșat de la scânteile rezultate de la coșul pentru evacuarea fumului.

Salvatorii vâlceni au mai intervenit pentru alte două situații de urgență :  un incendiu la un coș de fum, în localitatea Drăgășani unde a ars funinginea de pe coș și o intervenție pentru stingerea unui incendiu la o casă, în localitatea Horezu unde a ars acoperișul locuinței, pe o suprafață de circa 10 mp și s-au degradat elemente de mobilier din interior și tocăria locuinței. În acest caz, s-a constatat că flăcările s-ar fi declanșat de la scânteile rezultate de la coșul pentru evacuarea fumului.

Totodată, a fost emis un mesaj RO-ALERT pentru a semnala prezența unui animal sălbatic (urs) în localitatea Bujoreni.

 

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *