58 de misiuni executate de pompierii vâlceni în ultimele 72 de ore

416 0

BULETIN INFORMATIV

 În perioada 5 mai ora 08:00 – 8 mai ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al judeţului Vâlcea au intervenit pentru gestionarea a 58 de situații de urgență, dintre care 49 pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, 2 incendii și 7 alte situații de urgență.

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină la 49 de situaţii de urgenţă, dintre care 17 traumatisme, 6 accidente rutiere, 1 acțiune pentru asistență persoană și 25 de diverse afecțiuni medicale, acordând asistență medicală unui număr de 56 de persoane aflate în dificultate.

 

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost informați în data de 6 mai, prin apel la 112, la ora 16:17, de producerea unei explozii într-o gospodărie din Călimănești, sat Jiblea Nouă, str. Ion Creangă. Imediat, la fața locului s-au deplasat forțe din cadrul Garzii de Intervenție Râmnicu Vâlcea, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, din cadrul SVSU Călimănești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, precum și 2 ambulanțe aparținând SAJ, în sprijin.

Echipajele, sosite la locul intervenției, au constatat că explozia nu a fost urmată de incendiu, iar locuința nu mai prezenta siguranță în exploatare. Pompierii militari au procedat la evacuarea persoanelor și bunurilor, la rudele proprietarilor, în imediata vecinătate a imobilului afectat.

În imobil locuiau 5 persoane, dintre care 2 persoane care prezentau arsuri au fost transportate la UPU Vâlcea cu ambulanțele SAJ, 2 persoane cu atac de panică au fost evaluate de paramedicii SMURD si au refuzat transportul la spital, iar o persoana cu handicap, care locuia într-o anexă gospodarească, a fost evacuată și relocată de salvatorii vâlceni într-o zona sigura.

Cauza producerii exploziei este in curs de cercetare de către organele abilitate.

 

De asemenea, în perioada de referință, salvatorii vâlceni au fost solicitați să intervină în alte 7 situații de urgență, pentru transportarea persoanelor supraponderale de la domiciliu la ambulanță, facilitarea accesului în locuință sau asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la accidente rutiere.

 

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Articole asemănătoare

Aurel Vlaicu

Postat de - 13 septembrie, 2021 0
FacebookTwitterAurel Vlaicu se năştea pe 19 noiembrie 1882, în judeţul Hunedoara, în comuna Binținți, care astăzi îi poartă numele. Viitorul…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *