Tinerii și povestea lor fără sfârșit

428 0
Încrederea mea în tineri este nemărginită. Și în cei aflați încă în băncile școlilor și în cei ajunși deja în vâltoarea socială în care trăim cu toții. Nici eu nu cred că, singură, tinerețea ar putea fi o garanție a succesului în viață. Este însă, cu siguranță, cel mai bun suport pentru speranța noastră, a tuturor.
Trec și eu, ca și dumneavoastră, prin toate emoțiile produse de copilul de numai treisprezece ani care a ucis cu sânge rece, foc cu foc, atâția copii și adulți în Belgradul vecin. Am văzut la televizor arestarea adolescentului care și-a rănit profesoara de engleză cu un cuțit adus în ghiozdan în acest scop. S-a întâmplat în inima României, la București. Nu sunt deloc liniștit văzând amploarea consumului de substanțe interzise în rândul tinerilor care au participat la sărbătorile de pe litoralul românesc, la începutul acestui sezon. Încrederea mea în oamenii tineri crește cu fiecare zi în pofida acestor evenimente și fenomene care deschid programele de știri. Pentru că, la fel ca mulți dintre dumneavoastră, eu urmăresc o anumită categorie de tineri, mai puțin selectați în redacțiile știrilor de senzație.
Vladimir, de exemplu. El este nepotul meu. Are șaisprezece ani și, împreună cu Alexandru, Cătălin, Iulia, Robert, Robi, Teona și Vlad formează echipa Start Code Aces. La începutul lunii aprilie, echipa Aces a participat la competiția de robotică First Lego League Challenge România desfășurată la Universitatea Politehnică din București. A urcat pe treapta a doua a podiumului arătând încă o dată calitatea tinerilor vâlceni și a dascălilor care îi pregătesc.
Scriu aceste cuvinte cu multă mândrie pentru că îl urmăresc pe Vladimir de șaisprezece ani. I-am fost martor pe drumul pe care descoperă lumea cu multă curiozitate și plăcere de a munci.
A fost solistul unei trupe muzicale la vârsta la care alții trasează bastonașe și a jucat teatru cu câteva premii de interpretare la activ. Acum se ocupă de robotică și o face cu multă pasiune și cu succes, alături de colegii lui. Mă face mândru pe mine și pe ai lui și îmi dă speranțe în viitorul nostru comun.
Ceea ce produce Vladimir și generația sa este speranța. Pentru că și generația lui nu face decât să evolueze, să crească și să performeze fără a se clătina niciodată la incidentele provocate de niște rătăciți. Încrederea mea în Vladimir și în generația lui este nemărginită, cum am spus.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *