Pe 20 mai 1388, într-un Hrisov de danie pentru Mănăstirea Cozia al voievodului Mircea cel Bătrân, sunt menționate localitățile, Râmnicu Vâlcea, Călimănești și Orlești

418 0
🇷🇴 1388 | 20 MAI | 2023 🇷🇴
📢 𝟔𝟑𝟓 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚 𝐚𝐭𝐞𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫ă 𝐚 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭ăț𝐢𝐥𝐨𝐫 #𝐑â𝐦𝐧𝐢𝐜𝐮𝐕â𝐥𝐜𝐞𝐚, #𝐂ă𝐥𝐢𝐦ă𝐧𝐞ș𝐭𝐢 ș𝐢 #𝐎𝐫𝐥𝐞ș𝐭𝐢, î𝐧𝐭𝐫-𝐮𝐧 #𝐇𝐫𝐢𝐬𝐨𝐯 𝐚𝐥 𝐝𝐨𝐦𝐧𝐢𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 #𝐌𝐢𝐫𝐜𝐞𝐚_𝐜𝐞𝐥_𝐁ă𝐭𝐫â𝐧 📢
ℹ️ Pe 20 mai 1388, într-un Hrisov de danie pentru Mănăstirea Cozia al voievodului Mircea cel Bătrân, sunt menționate localitățile, Râmnicu Vâlcea, Călimănești și Orlești.
✅ La 635 de ani de la prima sa atestare documentară, istoria municipiului Râmnicu Vâlcea a fost prezentată la Expoziția Meșterilor Populari, prin bunul gust, culoare și tradiție. Așa cum a fost istoria lui, Râmnicul a știut să își păstreze originalitatea, micile influențe venind să contureze perfecțiunea în obiectele expuse aici, fie că vorbim de sculptură în lemn, țesături sau minunatele broderii.
✅ Pe 20 mai 2023, orașul Călimănești sărbătorește 635 de ani de la prima sa atestare documentară. Cu această ocazie, primăria orașului, sub coordonarea primarului #PNL, dr. Florinel Constantinescu, îi invită pe cetățeni să participe la manifestările prin care este celebrată această aniversare.
🔝 Sâmbătă, 20 mai, între orele 09:00 și 10:30 la Centrul Multifuncțional a avut loc inaugurarea acestuia urmată de ședința festivă a Consiliului local și de prezentarea campaniei „#Creștem_cu_Energie_Oltenească„. Apoi de la ora 11:00, la Mănăstirea Cozia a avut loc un #Te_Deum, urmat de acordarea diplomei de fidelitate familiilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, iar la ora 13:30 a avut loc lansarea de carte „635 – Călimănești”. Cu începere de la 18:30, pe scena Teatrului de vară „Florin Zamfirescu” din parcul central, va concerta formația de pop-rock #Spam , iar de la ora 19:30, va interpreta muzică populară, #Aurel_Tămaș. În încheiere, de la ora 20:30, #Bosquito va avea un concert de rock latin.
🔝 Duminică seară, 21 mai, pe aceeași scenă, de la ora 18:30, va cânta formația de folk #Nu_Face_Nimic, urmat de concertul pop rock al grupului #Antract și de la 20:45, de concertul pop rock susținut de formația #Proconsul. La ora 22:00 manifestările se vor încheia cu un foc de artificii.
↗️ Liberalii vâlceni care susțin și organizează aceste manifestări vor participa alături de reprezentanții lor din Parlament, din Consiliul Local și Județean.
👉 Vă invităm să participați alături de noi la manifestările aniversare!
🎉 La Mulți Ani, Râmnicu Vâlcea!
🎉 La Mulți Ani, Călimănești!
🎉 La Mulți Ani, Orlești!

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *