Inedit la Live Music Summer Camp Brezoi: HIPPIE CAMP cu finanțare europeană!

1080 0

Evenimentul este destinat iubitorilor de muzică şi celor ce vor să înveţe muzică

Inedit! O nouă inițiativă extrem de lăudabilă a Asociaţiei Mentor Rock, prezidată de Mihai Mugescu, este pe cale să debuteze la Brezoiul Lumii: HIPPIE CAMP.

Evenimentul este găzduit în locaţia optimă, deja arhicunoscută şi amenajată pe malul Lotrului, în amonte de centrul Brezoiului, printr-o muncă colosală şi cu multă dăruire: Live Music Summer Camp Brezoi şi este organizat de Asociaţia MENTOR ROCK şi Primăria oraşului Brezoi. Încă o data, primarul Robert Schell dovedeşte deschidere şi înţelepciune vis a vis de fenomenul ce a făcut ca localitatea să strălucească pe harta lumii şi, totodată, să crească PIB-ul local.

Incredibila tabără de muzică se derulează în perioada 5-15 iulie 2023.

Organizatorii amintesc tuturor că accesul general este gratuit, doar accesul la campingul cu toate facilităţile costă 40 lei şi, de asemenea, se îngăduie acces la camping, corturi sau rulote pe toata perioada festivalului. Este, spunem noi, un beneficiu adus tuturor celor ce adoră să trăiască liber, în natură, să se bucure de lecţii de muzică, cu artişti consacraţi, care îşi rup din timpul lor pentru a dărui altora cunoaştere. Este bucuria de a savura gratis muzică, de a respira aerul binefăcător de munte, de a-ţi umple sufletul cu frumuseţea peisajului, ospitalitatea umană şi cu momente de neuitat. Asta fac Miţă Mugescu şi ai săi pentru melomani şi tinerii aspiranţi la statutul de muzicieni!

“Vom avea concerte minunate si ateliere dedicate cu super artişti”, promite organizatorul. “Hippie Camp – un nou proiect, o inovație necesară: artişti consacrati susțin zilnic, timp de 11 zile, nu doar concerte, ci și ateliere practice prin care dau mai departe din măiestria lor, tinerilor artiști aspiranți din comunitate. În fiecare zi vor avea loc câte două concerte.”

Şi, mai aflăm că, “concertele se derulează seara, ȋntre orele 20:00-23:00 şi sunt cu intrare liberă. În fiecare zi, vom avea parte de ateliere de educație muzicală, de tehnică instrumentală, taine din culisele industriei muzicale, modalități de construire a unei cariere ȋn muzică, bune practici de etică si verticalitate in industria muzicală. Fiecare trupă invitată va sustine atelierele”.

Participanții la ateliere vor fi selectați ȋn urma unui proces care le evaluează ȋn primul rând motivația.

Iată programul taberei:

Miercuri, 5 iulie: FĂRĂ ZAHĂR, Marius Matache

Joi, 6 iulie: Coma, Radu Almasan

Vineri, 7 iulie: OCS, ARTHUR

Sâmbătă, 8 iulie: Luna Amară, No Antidote

Duminică, 9 iulie: Trupa Lunatic, Diablo Mami

Luni, 10 iulie: OCRU, Danotte

Marti, 11 iulie: Folk Frate, Ovidiu Mihăilescu

Miercuri, 12 iulie: Rares Totu & Dean Bowman, Liviu Stanciu & Jet Black

Joi, 13 iulie: Om la lună, Verii Grimm

Vineri, 14 iulie: White Mahala, Time Machine

Sâmbătă, 15 iulie: Zoltan Butuc, Călătorii prin Nouri

Mai trebuie adăugat că artiștii și trupele participante la Hippie Camp Brezoi au fost aleși nu doar în baza felului în care știu să facă muzică, ci și pentru cum știu să dea mai departe din cunoștințele lor despre cum se face muzică. “Venind din tărâmuri muzicale atât de diverse, și abordările lor pentru workshop-uri sunt foarte diverse, fiecare încercând să dea mai departe un element definitoriu pentru sine/trupa sa și pentru modul în care și-au construit cariera. Datorită acestei abordări personalizate, mai eficientă decât tiparul „one size fits all”, și noi am avut multe surprize foarte plăcute când am primit de la artiști structura atelierelor pe care le vor susține.

Recunoaștem că ne putem declara pe alocuri puțin invidioși și ne-am dori și noi să fim în grupul țintă. De exemplu, seara de 6 iulie, de la 18:30 oferă un concept ce nu a mai fost aplicat și un workshop poate irepetabil: „Ce înseamnă producția muzicală?” Prietenii de la Coma vor explica tinerilor Hippie Campers cum se produce o piesă! Surpriza e chiar mai mare: alegeți chiar voi piesa Coma pe care workshop-ul se va concentra! So, shoot your suggestions here in the comments.

De asemenea, avem onoarea să avem alături de noi un artist talentat și carismatic  – Radu Almasan, care ne va încânta cu un concert solo de excepție. Vă asigurăm că veți fi captivați de vocea sa caldă și de muzica sa plină de emoție” completează organizatorii invitaţia la acest eveniment unic.

Hippie Camp este un proiect P.N.R.R. finanțat de Uniunea Europeană – #NextGenerationEU.

Mai multe detalii despre programul finanțator puteți găsi pe site https://mfe.gov.ro/pnrr/ și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/PNRROficial/

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Vernisaj Muzeul de Artă 19.09.2023

Postat de - 19 septembrie, 2023 0
FacebookTwitterMuzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu”, în parteneriat cu Consiliul Județean Vâlcea, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Uniunea Artiștilor Plastici din România și…

Concertele Maximum Rock 2020

Postat de - 7 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitterComunicate de presă pentru concertele Maximum Rock 2020 Deși 2020 abia a început, avem deja câteva concerte planificate. Datorită agitației,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *