Am fost gazda prietenilor mei de la Fundația Maria pentru UNESCO

405 0
Astăzi, am fost gazda prietenilor mei de la Fundația Maria pentru UNESCO, care au drept misiune promovarea și protejarea patrimoniului local și pentru salvarea moștenirii locale în special în zona patrimoniului local rural și urban cât și pentru salvarea spiritului locului din satele românești, precum și promovarea acestui patrimoniu material și imaterial, purtător de valori durabile ca parte a patrimoniului European.
​La acest eveniment au participat peste 30 de elevi și studenți, atât din țara noastră, precum și din străinătate în localitatea Horezu din Vâlcea.
În județul Vâlcea există 3 obiective de interes UNESCO, un obiectiv material, care este Mânăstirea Hurezi recunoscută ca patrimoniu mondial UNESCO în 1993, precum și 2 obiective imateriale, Ceramica de Horezu care este inclusă în patrimoniul cultural imaterial UNESCO din Decembrie 2012 și Cămașa cu Altiță care a fost inclusă în anul 2022 în lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO.
Mulțumim gazdelor noastre care i-au primit pe cei 30 de elevi și studenți: Mânăstirea Hurezi, Atelierul de Ceramică Tradițională și Muzeul familiei Frigura și doamna Cristina Niculescu de la magazinul de țesături populare Borangic.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *