Sâmbătă, 8 iulie, Brezoiul găzduieşte iar Turul Ciclist al Sibiului

1140 0

Ca şi anul trecut, concominent cu suita de evenimente ce au loc la Live Summer Camp Brezoi, localitatea de la Gura Lotrului, păstorită de temeinicul ediul Robert Schell devine din nou, sâmbătă. 8 iulie, gazda startului unei etape a celei mai titrate competiții cicliste din România: Turul Ciclist Al Sibiului!

Să sperăm că anul acesta vremea va fi îngăduitoare cu temerarii sportive şi nu va ploua.

Fanii ciclismului din întreaga țară, și nu numai, au din nou șansa de a-și aclama favoriții. A doua oară când găzduim startul unei etape a Turului Sibiului, Brezoi este în acest an punctul de plecare pentru ETAPA III!

Turul Sibiului este o modalitate fantastică de a arăta lumii întregii frumusețea zonei noastre. Sprijinim și pe această cale conștientizarea beneficiilor ciclismului, precum și beneficiile pentru comunitatea locală prin vizibilizarea internațională a orașului Brezoi și a profilului său turistic.

Ajuns la ediția 13, Turul Sibiului înseamnă anul acesta patru zile de competiție, între 6 și 9 iulie, cu trei etape și două semi-etape care însumează, în total, 660 de km. Sunt confirmate 26 de echipe, între care una de world tour- BORA-hansgrohe, care își apără titlul câștigat consecutiv în ultimii trei ani; 2 echipe world tour de tineret – Team EF Education-NIPPO Development și Alpecin-Deceuninck, 5 echipe pro-continentale foarte ambițioase, între care și nou înființata Q36.5 Absolutely Equipment, antrenată de legendarul ciclist Vincenzo Nibali, 15 echipe continentale, inclusiv cele două din România – Sofer – Savini Due – Omz Team și Mentorise Elite Team și 3 echipe naționale – România, Bulgaria și Mexic.

Pentru prima dată, Transfăgărășanul pierde coroana de etapă regină, în favoarea celei mai grele etape din istoria Turului, care are loc sâmbătă, 8 iulie, între Brezoi și Păltiniș, cu urcare pe Dobra-Jina și Călugăru. Aici este cel mai probabil să știm deja cine va câștiga clasamentul general al ediției de anul acesta.

Cosmin Costea organizator: „Etapa III este, consider eu, etapa regină, o etapă care a debutat anul trecut în Turul Sibiului și include Transalpina, cu startul de la Brezoi, prin Obârșia Lotrului, Șugag, urcând apoi la Jina și Poiana Sibiului, pentru a sosi la Păltiniș, a doua cățărare emblemă a Turului, după Bâlea Lac.”

De-a lungul anilor, Turul Ciclist al Sibiului nu a reprezentat doar o simplă competiție. Este un mod de a pune în prim-plan tărâmurile minunate din această zonă a României. Un tur care lasă amintiri frumoase nu doar participanților, cât și fanilor care își susțin favoriții. Turul Sibiului a făcut România mai cunoscută în lumea ciclismului internațional și, după ediția de anul acesta, orașul Brezoi își definitivează, cu siguranță, un viitor plin de surprize frumoase ca gazdă a competițiilor sportive de elită.

ETAPELE TCS 2023

ETAPA I – Joi, 6 iulie 2023, Sibiu – Biertan – Sighișoara – Agnita – Sibiu, 199 KM

ETAPA II – Vineri, 7 iulie 2023, Sibiu- Medias – Agnita – Cârța -Bâlea Lac, 155 KM

ETAPA III – Sâmbătă, 8 iulie 2023, Brezoi- Jina- Săliște – Gura Râului – Păltiniș, 202 KM

ETAPA IV A – Duminică, 9 iulie 2023, Sibiu – Săliște – Poiana Sibiului – Poplaca – Sibiu, 100 Km

ETAPA IV B – Duminică, 9 iulie 2023, Centrul Istoric, 3.3 km, Contratimp individual

Turul Ciclist al Sibiului a prelungit și anul acesta parteneriatul cu Digi Sport, prin urmare veți putea urmări integral, în direct, toate etapele turului.

“Ne vedem la start, în Brezoi, pe 8 iulie, începând cu orele 12:00! Vă rugăm să aveți în vedere că parcarea sălii de sport și tronsonul stradal cuprins între piața agroalimentară și intersecția cu DN7A nu vor fi accesibile traficului auto în data de 8 iulie, între orele 09:00 – 14:00. Mulțumim!” – comunică cei de la Primăria Brezoi.

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *