15 august 1947 este ziua în care India “s-a trezit la viață și libertate”, după cum afirma însuși primul ministru de la vremea respectivă, Jawaharlal Nehru. Acest moment coincide și cu marcarea a 76 de ani de la apunerea erei coloniasmului

352 0
🇮🇳15 august 1947 este ziua în care India “s-a trezit la viață și libertate”, după cum afirma însuși primul ministru de la vremea respectivă, Jawaharlal Nehru. Acest moment coincide și cu marcarea a 76 de ani de la apunerea erei coloniasmului.
🇷🇴🇮🇳România şi India au stabilit relaţii diplomatice la 14 decembrie 1948, la nivel de legaţie. La 15 noiembrie 1957, relaţiile au fost ridicate la nivel de ambasadă. Oficiul diplomatic al României în India a fost deschis în 1955, iar al Indiei la Bucureşti în 1959.
🇷🇴🇮🇳În calitate de președinte al Grupului de prietenie cu India, din cadrul Parlamentului României, folosesc această importantă ocazie pentru a-mi exprima ferma convingere că relațiile de prietenie dintre România și India vor cunoaște în continuare o dezvoltare fructuoasă și aprofundată, în spiritul cooperării bilaterale avantajoase. Suntem entuziasmați să continuăm colaborarea și să contruim împreună un viitor promițător.
🇮🇳La mulți ani, India! Cinste eroilor tăi!🇮🇳

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *