Dâmbovița: Comuna Braniștea se dezvoltă cu fonduri europene

321 0

În localitatea dâmbovițeană Braniștea se fac progrese importante sub conducerea primarului liberal Mihai Vișinescu. Edilul a reușit să obțină finanțare pentru mai multe investiții.

„Anul acesta, am depus documentații și am obținut finanțare pentru mai multe proiecte europene, finanțare nerambursabilă. Unul dintre proiecte este cel finanțat de Grupul de Acțiune Locală Titu, subordonat Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, din care comuna Braniștea face parte.

Astfel, a fost achiziționat, în luna august, un utilaj multifuncțional modern pentru lucrări de gospodărire diverse, dar și pentru activități de toaletare copaci, cosire și îndepărtare a vegetației de pe marginea drumurilor publice, în special de pe drumurile județene, unde este necesară o bună vizibilitate în traficul rutier.

Totodată, printr-un alt proiect european depus și aprobat, prin PNRR, va fi dotată Școala Gimnazială și vor beneficia de dotări și grădinițele din localitate cu mobilier, materilale didactice și echipamente digitale”, a precizat primarul liberal Mihai Vișinescu.

Tot în zona educațională, Primăria Braniștea va beneficia și de transport școlar modern pentru elevi.

„În parteneriat cu CJD, a fost depus pe PNRR, un proiect european pentru achiziționarea a două microbuze școlare electrice, pentru creșterea gradului de confort și siguranță al elevilor și prescolarilor, în transportul zilnic către unitățile de învățământ.”, ne-a transmis primarul din Braniștea.

Localitatea va avea iluminat public modern și economic, iar cu ajutorul fondurilor PNRR și stații de încărcare pentru vehicule electrice.

„Un alt proiect european, aflat în curs de derulare prin PNRR este cel prin care se vor achiziționa și monta în două locații, Braniștea și Dâmbovicioara, stații de încărcare pentru vehiculele electrice. Totodată, va fi modernizat iluminatul public în satele Braniștea și Dâmbovicioara prin cele două proiecte depuse la Agenția Fondului de Mediu, prin care se vor instala lămpi LED economice de ultimă generație, alături de un sistem inteligent de telegestiune a acestora”, a precizat edilul Mihai Vișinescu.

,,În Braniștea, în prezent se lucreaza la documentație și se vor depune proiecte pentru: Reabilitare și modernizare clădiri publice Braniștea și Dâmbovicioara (fostele școli) și Înființarea unui parc fotovoltaic pentru consumul propriu al comunei: alimentarea cu energie electrică regenerabilă a clădirilor publice (primărie, școală, grădiniță), precum și a iluminatului public.”, anunță PNL Dâmbovița într-un comunicat de presă.

Sursa: stirilafixdb.ro

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *