Elogiu satului românesc

377 0

Atunci când în 1937 elogia în discursul de recepție la Academie, satul românesc, Blaga recunoștea nu doar că veșnicia s-a născut la sat, ci că întreaga noastră ființă, națională și culturală,  își trage seva din satul românesc. Păstrător de credință, de limbă și de tradiții, satul românesc este locul în care fiecare ne regăsim rădăcinile. Este locul pe care îl cinstim în fiecare zi prin faptele noastre.

Când în 2020 s-a instituit sărbătoarea națională a satului românesc, nu am făcut decât să aducem recunoașterea publică și sărbătorească a respectului pe care îl purtăm fiecare originilor noastre.

Satul românesc nu este doar vatră de tradiții, ci și nucleu de dezvoltare, de creștere a nivelului de trai și a confortului locuitorilor săi prin ample programe dedicate, cum este, în primul rând, Programul „Anghel Saligny”.

Liberalii, cinstindu-și tradițiile, lucrează cu hotărâre pentru deplina modernizare a satului românesc odată cu păstrarea valorilor culturale ale comunităților noastre.

În calitate de Președinte al PNL Vâlcea, de fiu al satului românesc din Țara Loviștei, vă chem să cinstim satul românesc și să-i urăm un viitor pe măsura gloriosului său trecut!

Președinte, profesor Cristian Buican

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *