Am semnat alături de grupul de senatori PNL pentru înființarea unui Registru al Traficanților de Droguri

812 0
‼️Evenimentele îngrijorătoare din ultima vreme ne-au determinat să venim cu o nouă inițiativă legislativă pentru a întări lupta autorităților împotriva traficului de droguri.
✔️Vă reamintesc că anul acesta am mărit pedepsele prevăzute în Codul Penal pentru traficul de droguri de risc și mare risc.
🔴Noua inițiativă PNL se bazează pe modelul Registrului Agresorilor Sexuali și reprezintă un mijloc de cunoaştere, supraveghere şi identificare operativă a persoanelor care au comis infracţiuni din sfera traficului ilicit de droguri. Pentru a diminua consumul și efectele nocive ale acestuia trebuie să acționăm puternic pe linia combaterii traficului.
🔴Consider că înființarea unui registru national automatizat cu traficanții de droguri sau autori ai altor infracțiuni din sfera ilicitului de droguri, reprezintă o soluție optimă în vederea asigurării prevenției recidivei, cu scopul prevenirii şi combaterii faptelor de trafic. În acest registru electronic vor fi trecute persoanele care au comis orice tip de infracțiuni ce privesc traficul de droguri, care au pus la dispoziție locuințe în vederea consumului, persoane care au eliberat în fals sau fără drept rețete cu medicamente de risc.
Persoanele care vor figura în Registrul amintit vor avea mai multe obligații printre care prezentarea periodică la organele de poliţie pe raza cărora domiciliază sau îşi au reşedinţa, pentru a comunica acestora informaţii relevante referitoare la locul de muncă, de a furniza informații despre persoanele cu care locuiesc sau cu care au intrat în contact, adresa unde locuiesc, anunțarea oricărei deplasări în afara localității de domiciliu, etc.
✔️Registrul va fi implementat de Ministerul Afacerilor Interne şi gestionat de unităţile Poliţiei Române, prin structuri specializate în acest domeniu.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *