Forumul EUROSFAT 2023 – Uniunea Europeană și Noi Orizonturi

666 0

Europuls – Centrul de Expertiză Europeană vă invită la cea de-a 11-a ediție Eurosfat 2023 – Uniunea Europeană și noi orizonturi

Cel mai mare forum de afaceri europene din România și din regiune se întoarce cu o nouă ediție. Și nu orice ediție. Anul acesta, Eurosfat ajunge în mai multe orașe din România și Republica Moldova!

Dăm startul în București!  Poți participa atât fizic, cât și online. Înscrie-te aici:  https://eurosfat.ro 

Uniunea Europeană și amenințările constante ale granițelor sale s-au aflat mereu în atenția liderilor de la Bruxelles și au dus la dezbateri complexe despre relația Uniunii cu țările aflate în vecinătatea sa estică. Cu toate acestea, perspectivele de extindere reală ale Uniunii au rămas mai mult un deziderat pe termen lung decât o prioritate imediată, iar acest lucru s-a datorat și consecințelor complexe ale acestei decizii.

Astfel, a trecut aproape un deceniu de la ultima extindere a Uniunii, Croația fiind ultima țară intrată în UE în 2013. Tot un deceniu a trecut de când a luat naștere EUROSFAT, cel mai mare forum de afaceri europene din România, aflat sub patronajul Parlamentului European, al Comisiei Europene și al Consiliului UE.

Organizat de Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, forumul a fost desemnat, la aniversarea sa de zece ani, câștigător național al premiului Charlemagne pentru Tinerii Europeni, pentru eforturile sale de a promova valorile europene politice, economice, culturale și sociale în România.

Anul 2022 ne-a pus în fața unor noi provocări, aşa că, la Eurosfat 2023 vorbim despre Uniunea Europeană și noi orizonturi.

Anul 2022 a adus multe schimbări în UE. La granițele noastre are loc un război, am acordat statutul de țară candidat altor două state (Moldova și Ucraina), trecem printr-o criză energetică, suntem în plină transformare verde și digitală și în mijlocul implementării Planurilor Naționale de Redresare și Reziliență (PNRR). Care sunt perspectivele UE? Ce obiective îşi propune pentru perioada următoare?

Răspundem la toate aceste întrebări într-o nouă ediție Eurosfat!

➡️ Joi, 28 septembrie, discutăm despre:

  • Orizonturi europene în 2024 – Cum combatem euroscepticismul?
  • Unde ne sunt fondurile europene și ce facem cu ele?
  • Absorbția și diversificarea fondurilor europene
  • Economia platformelor digitale – Unde ne situăm?
  • Criza locuirii: Tu îți permiți spațiul tău?
  • Mai multă sau mai puțină Inteligență Artificială?

Printre speakeri

E.S. José Antonio Hernández Pérez-Solórzano, Ambasador al Regatului Spaniol în România

Dragoș Pîslaru, Membru al Parlamentului European, Președinte al Comisiei de Muncă și Afaceri Sociale, Grupul Renew

Dragoș Anastasiu, Președinte Rethink Romania

Alina Greavu – Aluziva, fundraiser, activist, fondator Asociaţia ALUZIVA

 

Europuls – Centrul de Expertiză europeană

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *