Caraș-Severin: Consiliul Județean a obținut o finanțare de 10.8 milioane lei pentru dotarea Spitalului Județean cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții noscomiale

242 0

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a semnat contractul de finanțare pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență Reșița cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții noscomiale. Investiția în valoare de 10.8 milioane lei este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Aparatura medicală folosită în cadrul Laboratorului de Microbiologie al Spitalului Județean prezintă un grad ridicat de uzură ceea ce duce, inevitabil, la costuri crescute cu întreținerea și reparațiile, dar și timpi de așteptare mari. Prin proiect, achiziționăm echipamente de ultimă generație ce vor permite un diagnostic rapid și precis, atât de necesar în procesul de tratament și monitorizare a infecțiilor asociate asistenței medicale. Continuăm eforturile pentru creșterea calitații actului medical și pentru îmbunătățirea siguranței pacientului”, a transmis Romeo Dunca.

De asemenea, reprezentanții administrației județene din Caraș-Severin au adăugat faptul că prin acest proiect se va achiziționa și un sistem de neutralizare a deșeurilor medicale solide și lichide, dar și unul de tratare și neutralizare a apei uzate rezultate din activitatea medicală.

Sursa: Consiliul Județean Caraș-Severin

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *