Reducere sau chiar scutire de impozit pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge

225 0
Acesta este unul dintre proiectele importante adoptate în ședința de plen a Senatului, ca măsură de încurajare pentru donarea de sânge.
Consiliile locale, prin hotărâre, vor putea acorda o reducere procentuală a impozitului pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care au în proprietate astfel de imobile în România și fac dovada a cel puțin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic. Măsura este văzută ca necesară pentru că nivelul donării de sânge este cel puțin de două ori mai mic decât necesarul de care au nevoie spitalele și, implicit, pacienții.
De asemenea, reducerea se poate cumula cu bonificația de 10% stabilită prin hotărârea consiliului local și acordată pentru plata cu anticipație a impozitului pentru întregul an de către contribuabili, pâna la data de 31 martie a anului respectiv, și este distinctă de aceasta. Reducerea se aplică diferenței rezultate în urma scăderii bonificației din impozitul datorat.
Procentul reducerii, precum şi documentele justificative necesare dovedirii efectuării numărului minim de donări de sânge se stipulează în cuprinsul hotărârii de consiliu local care instituie reducerea impozitului acordată în baza prezentei legi.
Cei care doresc să parcurgă detaliile proiectului o pot face pe link-ul de mai jos, cu mențiunea că votul final va fi acordat la Camera Deputaților:

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *