Magia Crăciunului la Atelierele de Iarnă organizate de Fundația Evergreen

814 0

O călătorie în universul fascinant al tradițiilor și meșteșugurilor, o inițiativă pe care vă invit pe dumneavoastră, cititorii, să o apreciați la adevărata sa valoare.

Odată cu sosirea iernii se deschide calea către o experiență autentică și plină de farmec la Atelierele de Iarnă, un târg al meșterilor populari organizat de Fundația Evergreen, aflat la a șaptea ediție.

Anul acesta târgul este deschis până pe 23 decembrie la River Plazza Mall, etajul 2 și îl puteți vizita în intervalul orar 9.00-21.00. Aici, puteți descoperi bogăția tradițiilor și priceperea artizanilor, toate puse în valoare într-un mod unic.

Într-o lume tot mai dominată de producția industrială, acest loc magic este o oază a autenticității și a frumuseții meșteșugurilor tradiționale.

Un motiv  pentru a alege să vizitați Atelierele de Iarnă este bogăția diversității culturale expusă în creațiile meșterilor. De la păpuși tradiționale îmbrăcate în costume populare, bijuterii, săpunuri handmade sau sculpturi în sare, la ornamente și obiecte de decor lucrate manual, fiecare stand te poartă într-o călătorie fascinantă prin istoria și tradițiile comunităților locale.

Fiecare obiect spune o poveste nu doar despre ore de muncă migăloasă, ci și despre o moștenire culturală ce trebuie să fie prețuită și transmisă mai departe. Țesut, brodat și cusut, pictură sau sculptură, aici puteți învăța de toate, artizanii abia așteaptă să vă împărtășească din meșteșugurile lor.

Este locul perfect pentru a găsi un cadou special. Atmosfera caldă și prietenoasă de la Atelierele de Iarnă transformă acest eveniment într-o experiență plină de emoție pentru întreaga familie. Copiii și adulții pot afla de la meșteri secretele creațiilor fiecăruia. Astfel, vizita devine dintr-o simplă ocazie de cumpărături o lecție de apreciere a muncii speciale depusă în fiecare obiect.

Iar sursele  de inspirație sunt:

Maria Robescu, cu ale sale păpuși îmbrăcate în costume populare.

Gina Popescu – linguri sculptate în lemn și ornamente croșetate.

Asociația Pro Xpert, care vă așteaptă cu Hewitt (înțeleptul), Brenna (micul corb), Bingles (micuța ciocârlie), Maleah (tânăra doamnă), Aldon (copacul), Haga (casa iubită), Garder (păstrătorul), Justice (dreptate) și mulți alți micuți gnomi construiți din materiale reciclabile, alături de alte decorațiuni de Crăciun și bijuterii handmade. Toate vă pot împodobi bradul de Crăciun, iar profiturile obținute din vânzare vor merge către Asociaţia Vatra cu idei pentru ediția din 2024 a Școlii de vară pentru adolescenții de la țară.

 

Alina Cozma  o artistă completă care ne încântă cu picturi și obiecte unicat.

Liliana Petrescu – păpuși din pănuși, lumânări terapeutice din ceară de albine, ornamente de iarnă din materiale reciclabile.

Elena Ogrezeanu – bijuterii și creații unice din argint și pietre semiprețioase.

Cristinela Pecingine și delicatele săpunuri Alintul Plantelor.

   

Ionela și Nicu Ristea, cu minunatele lor picturi pe lemn, țesături, obiecte și ornamente handmade.

Nicolae și Ștefania Istratie – sculpturi în sare unice în țară.

Elena Milescu și Cornel Milescu, doi artizani compleți ce vă așteaptă cu obiecte unicat din lemn (și nu numai) și cu povești inspiraționale despre lucrările de artizanat, realizate din materiale tradiționale, românești.

Și nu în ultimul rând, puteți găsi o sursă de inspirație la standul cu aranjamentele handmade pentru casă și masa de Crăciun.

Alegeți Atelierele de Iarnă pentru un cadou cu suflet și pentru susținerea artizanilor! Fiecare produs pe care îl cumpărați reprezintă o apreciere și un suport adus unei comunități de oameni dedicați păstrării și promovării meșteșugurilor tradiționale. Prin achiziționarea unui obiect unic, contribuim cu toții la susținerea economică a micilor ateliere și la conservarea valorilor culturale.
Fiecare colțișor emite o vibrație autentică, iar o vizită la acest târg aduce nu doar experiența cumpărăturilor, ci și bucuria de a descoperi esența unică a poporului român și implicarea în comunitate.

 

Mihaela Iliescu

 

 

 

 

Articole asemănătoare

In Memoriam

Postat de - 6 noiembrie, 2021 0
FacebookTwitterDINESCU Gheorghe, al doilea copil din opt. Părinţi: Niculae şi Maria. 16.09.1936 Stoenesti, Vâlcea 06.11.2020 Râmnicu Vâlcea Soţia, Elena, decedată…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *