Începutul de an aduce o aniversare importantă pentru Vâlcea și vâlceni

193 0
📍 Începutul de an aduce o aniversare importantă pentru Vâlcea și vâlceni: #632deani de la prima atestare documentară a județului Vâlcea, ceea ce îi conferă titlul de cel mai vechi județ din țară. „Eu, în cel Hristos Dumnezeu, binecinstitorul şi de Hristos iubitorul, marele voievod şi domn a toată Ungrovlahia, după putere am binevoit […] să ridic din temelie o mănăstire […] am dăruit puţin obroc din casă mea pentru hrana călugărilor […]. În judeţul Vâlcea, pe fiecare an să-şi adune înşişi călugării albinăritul”
Mențiunea din Hrisovul datat 8 ianuarie 1392, ce poartă pecetea şi semnătura domnitorului Ţării Româneşti, Mircea cel Bătrân, face ca Vâlcea să fie primul judeţ al României, atestat documentar, al cărui nume rezistă până azi.
Din același hrisov rezultă și prima atestare documentară a localității Bujoreni -“satele Bogdănești și Bojorani”.
↗️ Astfel, inițiativa primarului #GheorgheGîngu, de a evoca și a face cunoscut acest „act al nașterii” comunei #Bujoreni, demonstrează atașamentul față de istoria și valorile comunității locale, ceea ce face din evenimentul de azi unul deosebit pentru tot județul. Nume de marcă ale lumii culturale vâlcene au avut posibilitatea de a dezbate și identifica dovezile istorice care stau la baza acestui moment aniversar.
A doua ediție „Bujoreni în hrisovul lui Mircea cel Bătrân – 8 ianuarie 1392 – 8 ianuarie 2024“ a adus și vestea mult așteptată de comunitatea locală, prin care Gheorghe Gîngu a anunțat intenția de candida pentru un nou mandat la funcția de primar al localității.
Prin viziune, dăruire și efort, #GheorgheGîngu a demonstrat în acești ani viziune și implicare continuă. Iar rezultatele sunt pe măsură. Comunitatea din #Bujoreni beneficiază de școli și grădinițe moderne, care funcționează și au dotări la standarde aliniate cerințelor de performanță. Școala Gura Văii, Școala Olteni și Gradinița Bogdănești arată impecabil, asigurând desfășurarea actului educațional în condiții optime. De asemenea, dispensarul, modernizat prin PNDL 2 și dat în folosință, dispune de 2 cabinete medicale și de o sală de tratament dotată corespunzător. Pe lista de priorități se află și extinderea iluminatului public precum și a rețelei de gaze.
Anul 2024 vine cu o veste bună pentru comuna limitrofă capitalei de județ: primarul din Bujoreni a obținut finanțarea necesară pentru extinderea sistemului de canalizare al localității.
Pentru toate acestea, intenția domnului primar a fost validată în cadrul organizației, în prezența conducerii județene PNL.
↗️ Felicitări pentru un eveniment organizat exemplar și mult succes Gheorghe Gîngu în planurile de viitor!

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *