Ziua Națională a Culturii

84 0
Prin Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010 s-a stabilit ca ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, 15 ianuarie 1850, să fie sărbătorită ca Zi Națională a Culturii Române. Această decizie a fost luată pentru a omagia personalitatea celui care a fost considerat omul deplin al culturii române, dar și pentru a cinsti realizările acesteia din urmă.
Cultura unei națiuni este mediul în care aceasta se afirmă și își cultivă valorile și propria ființă. De la vârfurile sale, cum este Eminescu însuși, și până la fiecare dintre membrii națiunii, cultura acesteia ne face conștienți și mândri de virtuțile noastre, de realizările de până acum care devin temei pentru ființa și faptele noastre de mâine.
În chip fericit, ziua de naștere a poetului național a fost aleasă ca zi de omagiere a culturii naționale. Să cinstim astăzi memoria și înfăptuirile lui Eminescu, precum și pe acelea ale culturii în care el s-a format!

Articole asemănătoare

La Mulți Ani, dragi colegi!

Postat de - 5 octombrie, 2023 0
FacebookTwitter Când în 1994 #UNESCO și Organizația Internațională a Muncii stabileau standardele după care trebuie să se desfășoare activitatea profesorilor…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *