Ziua Națională a Culturii

496 0
Prin Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010 s-a stabilit ca ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, 15 ianuarie 1850, să fie sărbătorită ca Zi Națională a Culturii Române. Această decizie a fost luată pentru a omagia personalitatea celui care a fost considerat omul deplin al culturii române, dar și pentru a cinsti realizările acesteia din urmă.
Cultura unei națiuni este mediul în care aceasta se afirmă și își cultivă valorile și propria ființă. De la vârfurile sale, cum este Eminescu însuși, și până la fiecare dintre membrii națiunii, cultura acesteia ne face conștienți și mândri de virtuțile noastre, de realizările de până acum care devin temei pentru ființa și faptele noastre de mâine.
În chip fericit, ziua de naștere a poetului național a fost aleasă ca zi de omagiere a culturii naționale. Să cinstim astăzi memoria și înfăptuirile lui Eminescu, precum și pe acelea ale culturii în care el s-a format!

Articole asemănătoare

Miercuri, 01 februarie 2023, activitatea parlamentară a fost reluată printr-o nouă sesiune ordinară

Postat de - 1 februarie, 2023 0
FacebookTwitter   Î𝐧 ș𝐞𝐝𝐢𝐧ț𝐚 𝐝𝐞 𝐏𝐥𝐞𝐧 𝐚 𝐂𝐚𝐦𝐞𝐫𝐞𝐢 𝐃𝐞𝐩𝐮𝐭𝐚ț𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐚𝐥𝐞ș𝐢 𝐦𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐢 𝐁𝐢𝐫𝐨𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐞𝐧𝐭. 𝐃𝐞𝐩𝐮𝐭𝐚ț𝐢𝐢 𝐬-𝐚𝐮 𝐞𝐱𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐭 î𝐧 𝐟𝐚𝐯𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *