Fuga de responsabilitate

360 0

În ultima lună a anului 2023, PSD se lăuda că a crescut alocarea bugetară pentru sănătate, iar ministrul Rafila, care a alcătuit și prezentat bugetul pentru Ministerul pe care-l conduce, și-a făcut un motiv de mândrie din această presupusă alocare sporită. Astăzi, când se pregătește semnarea unor noi contracte între Casa Națională de Asigurări de Sănătate și medicii de familie, respectiv de ambulator, vedem cu tristețe că lucrurile nu sunt nici pe departe așa cum le prezintă PSD. Realitatea este că CNAS pretextând lipsa resurselor financiare propune plăți ale serviciilor medicilor de familie și de ambulator reduse la mai puțin de 2/3 din cele stabilite prin contractele din 2023.

Față de această situație inadmisibilă, reprezentanții asociațiilor medicilor de familie și de ambulator au protestat cerând explicații autorităților. Deși este Ministrul Sănătății și responsabil atât pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate, cât și pentru alocările bugetare din sănătate, ministrul Rafila a pretins că soluționarea problemei nu depinde de Minister, ci de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Este o lașă fugă de responsabilitate din partea ministrului Rafila care are în coordonare CNAS și este răspunzător pentru stabilirea sumelor alocate pentru sănătate de la buget. Într-un context în care PSD se laudă cu creșterea de venituri pentru angajați, medicii de familie și de ambulator se confruntă cu o drastică scădere a veniturilor, iar ministrul și prim-ministrul fug de răspundere. Nu ne mai surprinde această atitudine de a provoca pagube românilor și de a nu asuma nicio responsabilitate pentru că ea este de mult timp înrădăcinată la PSD, dar ne-am aștepta ca într-un domeniu esențial cum este sănătatea, într-un domeniu unde este deficit de medici, Ciolacu și Rafila măcar să tacă, dacă nu sunt în stare să lucreze spre binele medicilor și al sănătății românilor.

Deputat Cristian Buican

Articole asemănătoare

Ședința CCL Copăceni

Postat de - 17 februarie, 2024 0
FacebookTwitter În data de 17 februarie am participat la ședința CCL Copăceni care și-a desemnat candidatul liberal pe Alexandru Ovidiu…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *