Deputatul Mara Calista: Protejarea și oferirea celor mai bune condiții pentru dezvoltarea familiilor reprezintă o prioritate

172 0

Deputatul Mara Calista a anunțat faptul că protejarea și oferirea celor mai bune condiții pentru dezvoltarea familiilor, precum și a persoanelor vulnerabile au reprezentat priorități în sesiunea legislativă Septembrie – Decembrie 2023.

„În primul rând, aș dori să reamintesc că am adoptat și este în vigoare legea privind accesul cu prioritate pentru femei însărcinate precum şi pentru persoane însoţite de copii, cu vârsta de până la 5 ani, la casieriile sau ghișeele entităţilor publice şi private, precum şi la serviciile oferite de acestea, pe care am inițiat-o alături de colegii mei Alin Ignat și Florin-Alexandru Alexe, cu suportul Mirela Retegan și al părinților. Mai mult chiar, puteți să ne transmiteți exemplele de bune practici întâlnite, dar și situațiile în care legea nu s-a aplicat, la adresa de e-mail aplicarelegeaprioritatii@gmail.com.

Am inițiat o serie de propuneri legislative care vor avea un impact pozitiv după ce vor fi adoptate:

Venim în sprijinul mamelor minore prin acordarea unor drepturi de care orice altă mamă majoră beneficiază. Am inițiat și depus propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului prin care le vom oferi mamelor minore, care au împlinit vârsta de 16 ani, dreptul să decidă cu privire la copilul lor.”, transmite Mara Calista, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Tot în perioada septembrie – decembrie 2023 am lansat inițiativa și implementarea ”Carnetului prematurului și Nou Născutului cu Risc, precum și de integrare a terapiei Kangaroo Care în maternități”.

Și pentru a continua seria proiectelor prin care încercăm să oferim cele mai bune soluții pentru protejarea victimelor, m-am alăturat colegilor pentru a face parte din Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru combaterea traficului de persoane.”

Sursa: Facebook Mara Calista

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *