Să ne întoarcem la cărți!

185 0
ℹ️ Pe 7 februarie a fost ziua internațională a cititului împreună, iar astăzi pe 15 februarie este ziua națională a lecturii. Asemenea zile festive sunt menite să ne aducă aminte cât de important este să citim. Cititul este o sursă de plăcere și de cunoaștere, este baza educației și cea mai importantă cale prin care ne integrăm în comunitate. În primul rând ca profesor știu bine cât de importantă este lectura; apoi ca om politic liberal am conștiința că deviza noastră „prin noi înșine” se sprijină pe cultură, pe cunoaștere, pe carte.
ℹ️ Acestea sunt motivele pentru care mă adresez astăzi dumneavoastră, dragi concetățeni, pentru a sprijini cu toate forțele mele întoarcerea la cărți, la lectură.
📖 Cartea este principalul suport al cunoașterii. Încurajez lectura în toate formele ei, analogice și digitale, dar mă voi întoarce întotdeauna cu drag la cărțile care ne luminează viața.

Articole asemănătoare

Elogiu satului românesc

Postat de - 25 septembrie, 2023 0
FacebookTwitterAtunci când în 1937 elogia în discursul de recepție la Academie, satul românesc, Blaga recunoștea nu doar că veșnicia s-a…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *