”CARAVANA TAP” în plină desfășurare, pe 1 Martie va fi la Ocnele Mari.

282 0

Proiectul ”Caravana TAP” inițiat de Constantin Rădulescu, Președinte al  Consiliului Județean Vâlcea, care are drept scop aducerea teatrului cât mai aproape de comunitate, a început. Așa cum spunea domnia sa, ”teatrul trebuie să meargă lângă oameni”. Ideea acestui proiect privind organizarea de spectacole în tot județul a fost îmbrățișată și pusă în practică cu succes de către managerul Teatrului Anton Pann, Octavian Costin. Spectacolul „Varieté la Iunion” o adaptare a unor momente și schițe de Ion Luca Caragiale, spectacol conceput special pentru a fi itinerant, va putea fi prezentat comunității vâlcene. Pe 1 martie ”Caravana TAP” ajunge la Ocnele Mari.

         ”Caravana TAP” a debutat în data de 20 februarie, la Casa de Cultură ”Constantin Brâncoveanu” din orașul Horezu. Spectatorii prezenți au râs cu poftă la momentele comice, scene pline de culoare din: Un pedagog de școală nouă; Cum se înțeleg țăranii; Urgent; La poștă; Justiție; Lanțul slăbiciunilor. Proiectul care aduce atâta bucurie se va desfășura pe o perioadă mai lungă. Tavi Costin spune că-și dorește ca până la închiderea stagiunii, la sfârșitul lunii iunie, ”Caravana TAP” să ajungă în cât mai multe localități din județul Vâlcea. Până acum am stabilt parteneriate cu câteva dintre primăriile vâlcene, acolo unde există Case de Cultură, Cămine Culturale și spații care permit desfășurarea unui spectacol de teatru: Horezu, Ocnele Mari, Călimănești, Voineasa, Malaia, Bărbătești, Costești, Păușești Otăsău, Slătioara, Galicea, Băbeni, Prundeni, Drăgoești, Tetoiu.
          Ne propunem ca prin parteneriatele încheiate să venim în sprijinul comunității, al copiiilor, al tinerilor, liceenilor, seniorilor, facilitându-le, în felul acesta, accesul la teatru, dar și o alternativă constructivă și educativă de a petrece timpul liber. În același timp, participarea la spectacole în comune le-a oferit actorilor oportunitatea de a experimenta simțul realizării într-un mod unic, văzând cum energia și emoția lor influențează direct comunitatea, lucru care poate fi extrem de satisfăcător. Acest proiect inedit, care, după cum s-a văzut, stârnește interes, a infuențat și alte comunități. De aceea cererea de a ajunge și la ei pe viitor este mai mult decât îmbucurătoare. Ne dorim să continuăm acest proiect și cu alte spectacole care se vor desfășura în și pentru comunitate. 

          Mulțumim domnului Constantin Rădulescu, Președinte al Consiliului Județean Vâlcea, pentru inițierea și sustinerea acestui proiect. ”Caravana TAP”, credem noi, va rămâne una din experiențele frumoase, remarcabile, atât pentru actori, cât și pentru comunitățile locale. Cu siguranță cei care vor vedea spectacolul se vor distra distra alături de amicii Lache și Mache, domnișoara Mari Popescu, pedagogul absolut Mariu Chicoș Rostogan și multe alte personaje savuroase, care vă vor surprinde cu replici pline de umor și de spirit. Așteptați-ne, ”Caravana TAP” cu siguranță va ajunge și la dumneavoastră.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *