Primarul Cârstina face lumină la Orlești

1287 0

Luna trecută, Consiliul local al comunei Orleşti a aprobat bugetul local de venituri și cheltuieli pe anul 2022, în valoare de 13,9 milioane de lei. Din acesta, primarul Constantin Cîrstina a alocat suma de 200.000 de lei pentru extinderea iluminatului public, acolo unde este necesar. Localitatea este una importantă pentru viticultură, se situează pe viitorul Drum al Vinului și este una din cele mai frumoase din județ.

La finele anului trecut, Primăria Orlești a aprobat implementarea proiectului „Modernizare drumuri de exploatare agricolă în comuna Orlești, judeţul Valcea”. Instituția se obligă să asigure veniturile necesare acoperirii cheltuielilor de funcţionare la parametrii proiectati si intretinerea investiţiei pe o perioadă de minimum 5 ani, de la ultima tranșă de plată în cadrul proiectului. Prin proiect se deservește o suprafaţă agricolă de 773 ha.

Apa și canalizarea sunt alte obiective vitale pentru bunul mers al unei comunități. Este deja depusă cererea de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny pentru obiectivul de investiţii „Extindere sistem de alimentare cu apă şi canalizare, comuna Orleşti, judeţul Vâlcea”.

Infrastructura este pusă la punct admirabil la Orlești. Au fost realizați sau reabilitați mai mulți kilometric de trotuare, cu rigolele aferente, iar drumurile comunale sunt asfaltate și puse la punct, astfel încât traficul rutier și pietonal să se desfășoare exemplar.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *