5 IUNIE 2024 – ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI

226 0

Mâine, 5 iunie 2024, este celebrată în toată lumea Ziua Mondială a Mediului, eveniment care este un apel de conștientizare a importanței respectării mediului înconjurator, dar și de a lua măsurile necesare pentru a-l proteja.

Condus de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) și desfășurat anual din 1973, evenimentul a devenit cea mai mare platformă globală de promovare a mediului, cu milioane de oameni din întreaga lume angajându-se pentru a proteja planeta. Anul acesta, tema aleasă de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu este “Generația restauratoare”, cu sloganul “Pământul nostru. Viitorul nostru. Noi suntem generația restauratoare” și se concentrează pe restaurarea terenurilor, deșertificarea și rezistența la secetă.

Peste 2 miliarde de hectare din pământul lumii sunt degradate, afectând peste 3 miliarde de oameni. Astfel, ecosisteme vitale și nenumărate specii sunt amenințate. Ecosistemele sunt rețeaua vieții pe Pământ, ele cuprinzând toate organismele vii și interacțiunile dintre ele și împrejurimile lor într-un loc dat.

De ce trebuie să protejăm mediul înconjurător? Pentru ca să trăim într-o lume curată, frumoasă, cu aer curat, fără deșeuri la tot pasul, fără ape poluate.

Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea a desfășurat deja în avans două activități educative, la cele două grădinițe Busy Bee din Rm. Vâlcea, din str. Carol I, nr. 18 și str. General Praporgescu, nr. 7. Celor mici le-au fost prezentate filme educative, care au fost urmate de discuții interactive despre mediu și cum putem să îl protejăm, pentru a fi fericiți și sănătoși.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *