HARAKIRI VÂLCEAN PE MILCOV,  ÎN SEMIFINALA BARAJULUI DE PROMOVARE LA FOTBAL 

932 0
2-3 cu CSM Focșani, gol primit în ultima secundă

N-am pus alcohol în gură de un an  jumătate. Și asta mi-a venit să fac, să torn repede vreo 200 de whisky în mine, ca să-mi topesc ghemul din stomac simțit la golul trei  al gazdelor. Fusesem invitat de un tip gentil din conducerea Focșaniului, dar nu am putut să mă duc. Poate invitația însemna formalism pur, așa, aruncată la bucurie, oricum nu ar fi fost corect față de ai noștri, și mai știam că trebuie să scriu.

Dar ce greu vin greu cuvintele după o asemenea nefericire fotbalistică! Căci nu pot să denumesc altfel un meci în care Vâlcea a fost în avantaj de două ori , doar pentru a primi sentința chiar la ultima respirație.

Mă uit cu ciudă la golul victorios de ieri , păi băiatul ăla a prins șutul vieții lui acolo, în ultima secundă. Nu-mi iese din minte că la Câmpulung era 1-1 cu trei minute înainte de final.  Și că la Focșani conduceam cu 2-1 în minutul 88, iar în minutul 120 era 2-2.  Și totuși, Vâlcea rămâne în continuare în Liga 3-a , deși  a simțit îndeaproape aerul mai parfumat al diviziei superioare. Soartă?  Poate. Dar când se întâmplă de trei ori consecutiv același lucru, parcă e cam greu să dai vina pe fatalitate. Mă tot gândesc că exact înaintea golului doi egalizator aveam doi jucători la schimbare, pe marginea terenului. Două minute de joc mai erau, atât. Și nimeni dintre jucătorii vâlceni din teren nu a fost inspirat să taie jocul, cu un fault, cu o simulare, ceva, acolo, să oprească atacul ăla nenorocit al Focșaniului.

Apreciez că Vâlcea a jucat binișor ieri, mai ales după prima repriză.  A pus mingea corect la mijloc ,  Tililoi și Neagu , care cred că mai aleargă și acum, s-au bătut strașnic în atac, ajutați mereu corespunzător de Trașcă . Bine a intrat și Iordache , de asemenea un gând bun  pentru portarul Gherghuș, salvator la limită  în câteva situații și porcăit permanent la degajări de infama galerie focșăneană. Apropo, suporterii vâlceni au lipsit , deși umbla vorba că vor fi alături de echipă. Cred că apărarea a lăsat de dorit ieri, mai ales ” lateralii „, depășiți în numeroase dăți. Arbitraj impecabil al lui Colțescu.

Finala ultimului baraj de promovare se va juca tot la Focșani, între CSM și CS Dinamo București.

Așadar, n-a fost să fie anul acesta cu promovarea în Liga 2-a.  Vom mai avea timp să vorbim despre ceea s-a întâmplat. Până atunci însă, respect pentru munca tuturor, pentru încrâncenarea și lacrimile de ieri.

Capul sus!
Gabriel Săndulescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *