Virgil Popescu a participat la cea de-a 7- a sesiune a Comisiei mixte pentru cooperare între Guvernul Republicii Azerbaidjan și Guvernul României

294 0

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a participat la cea de-a 7- a sesiune a Comisiei mixte pentru cooperare între Guvernul Republicii Azerbaidjan și Guvernul României, pe care a prezidat-o din calitatea de co – președinte alături de Sahil Babayev, Ministrul Muncii și Protecției Sociale a Populației.

Cu această ocazie am avut și o întâlnire de lucru cu prim – ministrul României Nicolae Ciucă.

La finalul sesiunii plenare a Comisie Mixte am semnat Protcolul care prevede un plan de acțiuni de cooperare în mai multe domenii, inclusiv energie, care va contribui la dezvoltarea cooperării bilaterale dintre Republica Azerbaidjan și România. Alături de ministrul Sahil Babayev am subliniat importanța „Declarației comune privind stabilirea unui acord de parteneriat strategic între Republica Azerbaidjan și România” semnată la 28 septembrie 2009 la București și a „Planului de acțiune comun pentru implementarea Parteneriatului strategic între Republica Azerbaidjan”. Azerbaidjan și România” semnat pe 18 aprilie 2011 la Baku.

Totodată, partea azeră ne-a informat despre eforturile de restaurare și reconstrucție și proiecte de investiții în Regiunile economice Karabakh și Zangezur de Est ale Republicii Azerbaidjan și a invitat companiile și investitorii români să participe la proiecte comune de investiții în Azerbaidjan. Partea azeră a încurajat, de asemenea, participarea companiilor românești la cea de-a treia expoziție pentru reconstrucția Karabakh, care va avea loc la Baku în perioada 18-20 octombrie 2023.

Cea de-a 8-a Sesiune a Comisiei Mixte va fi organizată la Baku.” a declarat ministrul.

Sursa: Facebook Virgil Popescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *