Ziua Internaţională a Câinelui-Despre afecțiune și loialitate

124 0
🐾Toby a intrat în viața noastră în urmă cu 3 ani. Și nu așa, oricum, ci cu peripeții. Pe atunci, ne gândeam să luăm un câine de talie mică de la un apropiat. Totul bine și frumos, până în ziua în care unul dintre cei doi fii ai mei a mers să îl ia. Noi de-abia așteptam să vină cu cățelul acasă, încântați peste măsură. Când a intrat cu „cățelușul” în casă, era să picăm din picioare. În loc de caniche, fiul meu ținea în brațe un pui de AmStaff. Așadar, în loc de o jucărie de pluș, un dulău.
Nici nu am știut cum să reacționăm. Evident, am vorbit cu proprietarul canisei, care ne-a spus că el nu a avut niciodată pui de caniche. Cineva, cumva, a înțeles greșit. În loc de Bubico, primisem un mic gladiator .
Recunosc, ne-am panicat. Nu mai crescuserăm niciodată un asemenea câine, iar poveștile din jurul rasei nu erau dintre cele mai încurajatoare. Totuși, am decis să-l păstrăm. Era prea târziu să mai dăm înapoi.
🐾 Astăzi, după trei ani, pot spune, cu mâna pe inimă, că aceea a fost una dintre cele mai bune “greșeli” pe care le-am făcut în viața mea. Toby s-a dovedit a fi, probabil, cel mai blând și iubitor câine pe care l-am văzut vreodată. Iar din momentul în care a intrat în viața noastră, ne-a iubit necondiționat. Și noi pe el, ca pe un adevărat membru al familiei.
🐾Astăzi nu ne putem imagina viața fără el și, sunt convinsă pe deplin, nici el fără noi, familia lui.
Este greu de imaginat pentru cineva care n-a fost vreodată iubit de un câine, cum se simte dragostea acestor ființe minunate. Dragostea unui câine pentru stăpânii lui este fără egal. Nu cred că noi, oamenii, vom fi vreodată cu totul vrednici de ceea ce ne oferă aceste ființe extraordinare.
🐾Mâine este ziua lor, iar eu nu pot spune decât atât: să îi iubim așa cum merită, să îi protejăm și să ne amintim mereu că ei sunt aici, pe acest pământ, pentru a ne aminti că există dragoste fără margini. Fără condiții, fără meschinărie, fără rest.
🐾Iar cei care încă îi rănesc, care îi lovesc, care îi aruncă în stradă, trebuie pedepsiți așa cum merită. Nu îmi pot imagina ce fel de specie trebuie să fii ca să abuzezi o ființă fără apărare, să faci rău unui ghem de blană a cărui singură dorință este să iubească necondiționat, fără să aștepte mare lucru în schimb. Poate un pic de dragoste din partea noastră, un adăpost și un bol cu mâncare. Iar dacă, din orice motiv, nu putem oferi asta, măcar să nu le facem rău. Să fim buni măcar pe sfert cum sunt ei și am trăi mult mai fericiți.
❤️🐾La mulți ani , Toby și la mulți ani tuturor cățeilor! Fără voi, lumea întreagă ar fi cu mult mai săracă și mai lipsită de culoare.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *