Cea mai mare teamă a românilor care vor să călătorească anul acesta

529 0

Potrivit unui studiu realizat de o agenţie de turism online, realizat pe un eşantion de 616 respondenţi, anul acesta aproape jumătate dintre români plănuiesc să călătorească, iar unii spun că ar pleca oriunde.

49% dintre românii chestionaţi au spus că vor să călătorescă anul acesta pentru că se simt foarte stresaţi. 28% vor să plece din ţară pentru că au găsit oferte bune de vacanţă, 26% sunt frustraţi pentru că nu au călătorit anul trecut, iar 22% plănuiesc să îşi viziteze părinţii în străinătate.

19% dintre ei vor să călătorească pentru că au vouchere nefolosite şi doar 10% spun că vor pleca în vacanţă pentru că le-au crescut veniturile, faţă de 2020.

Spre deosebire de ultima jumătate a anului trecut, când românii îşi făceau vacanţele în țară, acum 54% dintre respondenţi vor să călătorească în Europa, 45% în România, 20% spun că ar merge oriunde, 16% ar alege o destinaţie exotică, iar 7% nu călătoresc deloc anul acesta. 

Întrebaţi ce temeri au legate de plecarea în vacanță, 63% dintre respondenți se tem de izolarea la întoarcerea în ţară, 53% de anularea zborului şi pierderea banilor, 44% se tem că s-ar putea infecta cu coronavirus, iar 23% se tem că nu le ajung banii. 

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Informare IPJ Vâlcea

Postat de - 6 aprilie, 2020 0
FacebookTwitterTineri bănuiți de furt, identificați de polițiști    La data de 04 aprilie a.c., polițiștii vâlceni au fost sesizați cu…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *