Superlativele anului 2021: Constantin Rădulescu

706 0

Pentru Consiliul Județean Vâlcea, condus de Constantin Rădulescu, în anul 2021 au fost și provocări și realizări. Numeroase drumuri reabilitate, asfaltate, inaugurate, în sud și în nord. Fonduri pentru reablitări sau construiri de obiective pentru locuitorii de la sate, dar și reabilitarea unor compartimente vitale pentru sănătatea vâlceană. Parteneriate cu investitori. Să amintim câteva din cele mai importante.

În februarie, reprezentanții Consiliului Județean au participat la inaugurarea podului peste râul Olănești, din comuna Vlădești. Investiția, în valoare de peste 2,3 milioane lei, a fost realizată de administrația locală cu fonduri guvernamentale, printr-un proiect demarat în vara anului 2018.

Tot în această zonă, în parteneriat cu primăria Vlădești, CJ a avut în lucru documentația pentru un proiect de anvergură, un Complex de servicii balneare.

Luna aprilie a adus primul spital din module, amenajat în județul Vâlcea. O nouă zonă de triaj epidemiologic, izolare, diagnostic și tratament, dedicată pacienților suspecți COVID-19, a devenit funcţională la Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” din Mihăești.

Containerele, care formează un ansamblu modular, au fost achiziționate cu bani de la Consiliul Județean Vâlcea, care a recuperat aceste sume printr-un proiect finanțat cu fonduri europene.

Ambulatoriul modular cuprinde opt saloane, în care pacienții cu simptome ale acestei boli sunt investigați, tratați și izolați, până la stabilirea diagnosticului.

În vederea susţinerii handbalului de performanţă în cadrul competiţiilor sportive, în ședința ordinară desfășurată în luna mai, președintele Rădulescu, a supus aprobării consilierilor județeni asocierea Județului Vâlcea, prin CJ Vâlcea, cu Municipiul Râmnicu Vâlcea, prin Consiliul Local Râmnicu Vâlcea. S-a aprobat și alocarea, din bugetul județului, a sumei de 600.000 lei, bani pe care Primăria Râmnicului i-a repartizat clubului de handbal SCM Rm. Vâlcea.

În luna iunie, Rădulescu s-a întâlnit cu reprezentanții grupului industrial Coskunoz din Turcia, companie care investește cca 20 de milioane euro în construcția unei fabrici de componente auto, în Drăgășani.

În 3 august 2021 a fost inaugurat noul sediu al Centrului de Transfuzii Sanguine Vâlcea. Investiția, realizată de CJ, cu fonduri din bugetul propriu al județului, a constat în modernizarea și recompartimentarea spațiilor fostei Policlinici cu Plată, imobil care avea nevoie urgentă de reabilitare, deoarece se afla într-un stadiu avansat de degradare. Lucrările, în valoare totală de 1.851.205 lei, au presupus: recompartimentare spații aferente clădirii; refacere instalații sanitare, termice electrice și de climatizare; construire scară exterioară;  refacere hidroizolație acoperiș;  realizare finisaje interioare și exterioare.

Miercuri, 25 august 2021, au fost demarate lucrările la Clinica de Radioterapie și Imagistică, prima de acest gen din Vâlcea, o clădire nouă care se va construi în curtea Maternității din Râmnicu Vâlcea. Un lucru extraordinar, ce va scuti mulți vâlceni de drumuri, bani și nervi. Noul centru va oferi servicii medicale de diagnosticare, monitorizare evoluţie boală şi tratament, servicii medicale de nivel european, care vor putea fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate prin Programul Naţional de Oncologie. Un alt avantaj îl reprezintă crearea de noi locuri de muncă, atât cu caracter temporar (pe parcursul derulării investiţiei), cât şi cu caracter permanent (pe durata existenţei unităţii medicale), pentru că aici vor lucra medici, fizicieni, asistenți medicali, infirmiere, dar și personal administrativ şi de curăţenie.Termenul prevăzut în autorizația de construire este de 24 de luni. După finalizarea construcției, clinica va fi dotată cu aparatură de radiologie și echipamente medicale de înaltă performanță: mamograf, RMN, scintigrafie/SPECT-CT, accelerator liniar.

În noiembrie se lucra la la prima clădire de spital construită, după Revoluție, în Râmnicu Vâlcea. În ceea ce privește reabilitarea policlinicii vechi, s-au încheiat lucrările de izolare termică a clădirii și finisaje exterioare. Pentru modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului din cadrul SJU Vâlcea, CJ Vâlcea a accesat fonduri europene în valoare de cca 16 milioane lei. Urmează și Maternitatea, după finanțarea europeană.

Vineri, 26 noiembrie a.c., la propunerea președintelui Rădulescu, CJ Vâlcea a aprobat achiziționarea Culei Greceanu (monument istoric, clasa A), situată în comuna Măldărești, județul Vâlcea.

Retrocedate moștenitorilor familiei Greceanu încă din anul 2007, imobilele acestui monument istoric au făcut, până în prezent, obiectul unui contract de închiriere între proprietari și CJ Vâlcea.

Potrivit proiectului de hotărâre, suma aprobată pentru cumpărarea acestui monument istoric este de 400.000 euro, prețul fiind agreat de ambele părți, în urma unui proces de negociere, care a avut la bază un raport de evaluare.

În decembrie s-au aprobat primii bani pentru modernizarea Clinicii de la Călimănești.

Cu ocazia rectificării bugetare, la ultima ședință ordinară din acest an, consilierii județeni au aprobat alocarea sumei de 235.000 lei pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea,  modernizarea și dotarea Secției exterioare de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Călimănești. Banii se vor utiliza pentru întocmirea documentațiilor tehnice și stabilirea tipului de lucrări ce urmează a se realiza, pentru reabilitarea clădirii și costurile aferente acestor lucrări.

Pe 30 decembrie 2021, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat, alături de partenerii instituției, în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, conducerile Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea și Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, un protocol de colaborare.

Prin intermediul acestui parteneriat, Consiliul Județean Vâlcea asigură echipamente pentru pregătirea fizică a luptătorilor de elită din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea și a celor din grupa operativă a Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea.

Echipamentele de antrenament, în valoare de 50 mii lei, sunt predate structurilor operative din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea și Serviciului de Acțiuni Speciale, care vor putea de acum să beneficieze de o pregătire fizică optimă, în scopul obținerii unor indicatori de performanță mai mari în ceea ce privește soluționarea operațiunilor de prevenire și combatere a criminalității. ( C.R.)

Articole asemănătoare

Pictorul Ion Țuculescu

Postat de - 28 iulie, 2021 0
FacebookTwitterIon Țuculescu s-a născut la Craiova, la 19 mai 1910. Artistul și-a descoperit vocația artistică mult mai târziu. Urmează studiile…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *