20 de misiuni executate de pompierii vâlceni în ultimele 24 de ore

253 0

BULETIN INFORMATIV

 În perioada 07 iunie ora 08:00 – 08 iunie ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al judeţului Vâlcea au desfășurat 20 de misiuni și intervenții, dintre care 17 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale și 3 alte situații de urgență.

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină la 17 situaţii de urgenţă, dintre care 6 traumatisme și 11 diverse afecțiuni medicale.

La nivel județean, 17 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

 Pompierii militari vâlceni au fost solicitați în data de 07 iunie, prin apel la 112, pentru salvarea unui animal de talie mare (bovină) căzută într-un canal, pe raza localității Stoilești.

Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea s-a deplasat cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, la locul indicat. La fața locului au fost trimiși și membrii SVSU Stoilești.

Salvatorii au reușit extragerea în siguranță a animalului, cu ajutorul unui utilaj aparținând primăriei din localitate.

De asemenea, în perioada de referință, echipajele operative au fost solicitate să intervină în alte 3 situații de urgență, pentru salvarea animalelor din medii ostile vieții sau asigurare zonă periculoasă.

Totodată, ieri seară, au fost emise două mesaje RO-ALERT pentru a avertiza populația cu privire la prezența unor animale sălbatice (urși), în localitățile Sălătrucel și Perișani.

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Articole asemănătoare

Comunicat APAVIL SA

Postat de - 11 septembrie, 2020 0
FacebookTwitter COMUNICAT DE PRESĂ  Referitor la necesitatea intervenirii asupra rețelei de canalizare din beton D300mm, H=6,5 m, existentă pe str. Mihai…

Victor Ion Popa

Postat de - 30 martie, 2021 0
FacebookTwitterScriitor şi dramaturg, regizor de teatru şi publicist, Victor Ion Popa s-a născut la Bârlad, la 29 iulie 1895, potrivit…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *