Europarlamentarul Dan Motreanu: Comisia Europeană ia măsuri pentru a preveni lipsa de medicamente în Uniunea Europeană

103 0

Dan Motreanu, europarlamentarul PNL, anunță că alianța pentru medicamente critice a fost lansată de Autoritatea pentru Pregătire și Răspuns în caz de Urgență Sanitară (HERA) din cadrul Comisiei Europene. Încă din ianuarie 2023, a solicitat, împreună cu mai mulți colegi europarlamentari, Comisiei Europene să ia măsuri pentru a ajuta statele membre să asigure accesul pacienților la medicamente.

,,Vrem să ne asigurăm de faptul că medicamentele pot fi întotdeauna furnizate pacienților, indiferent de locul în care locuiesc în UE.

Din noua structură fac parte 250 de membri înregistrați: autorități naționale, reprezentanți ai industriei, ONG-uri din domeniul sănătății, Comisia și agenții ale UE. Alianța va coordona acțiunile menite să contracareze penuria de medicamente esențiale.

Un alt obiectiv este reforma legislației UE în domeniul farmaceutic.

Alianța se va axa pe lucrări de consolidare a securității aprovizionării, creșterea disponibilității medicamentelor, reducerea dependențelor lanțului de aprovizionare al UE.

Alianța va elabora recomandări strategice pentru a aborda și a evita deficitele de medicamente.

Analizele care vor fi efectuate vor viza dependența excesivă de un număr limitat de furnizori externi, posibilitățile limitate de diversificare și capacitățile de producție limitate.

Pe baza soluțiilor propuse, Comisia Europeană va identifica proiecte de investiții de rezervă, care ar putea beneficia de finanțare din partea UE și de la nivel național pentru a consolida producția în UE.”,declară europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *