Adio, spălării banilor în paradisuri fiscale

544 0

Comisia Europeană a adoptat, joi, o nouă listă a ţărilor terţe ale căror cadre de combatere a spălării banilor şi a finanţării terorismului prezintă deficienţe strategice, iar niciun stat din Europa nu mai figurează printre cele care permit acest lucru în paradisuri fiscale.

Potrivit unui comunicat transmis de CE, țările care au fost înscrise pe lista neagră sunt: Bahamas, Barbados, Botswana, Cambodgia, Ghana, Jamaica, Mauritius, Mongolia, Myanmar, Nicaragua, Panama şi Zimbabwe, iar cele care au fost retrase de pe listă sunt: Bosnia-Herţegovina, Etiopia, Guyana, Republica Democrată Populară Laos, Sri Lanka şi Tunisia.

Comisia a publicat şi o metodologie mai transparentă şi perfecţionată pentru identificarea ţărilor terţe cu un grad ridicat de risc ale căror sisteme de combatere a spălării banilor şi a finanţării terorismului prezintă deficienţe strategice, care reprezintă o ameninţare semnificativă la adresa sistemului financiar al UE. Acest demers va consolida dialogul UE cu ţările terţe şi va asigura o cooperare mai strânsă cu Grupul de Acţiune Financiară Internaţională (GAFI).

Mai multe puteti citi aici:https://www.secundatv.ro/externe/ce-nicio-tara-din-europa-nu-mai-permite-spalarea-banilor-in-paradisuri-fiscale-lista-neagra-166446.html/

Pentru a asigura faptul că discuţiile privind dezvoltarea acestor politici sunt incluzive, Comisia a lansat joi o consultare publică privind planul de acţiune. Autorităţile, părţile interesate şi cetăţenii vor avea posibilitatea să formuleze observaţii până la data de 29 iulie.

Din clipa asta guvernul nostru are o problemă. Trebuie să trimită ANAF-ul la cei care-și externalizează profitul prin cheltuieli venite din paradisuri fiscale. Nu trebuie să mai ramburseze TVA celor cu conturi in paradisuri fiscale, mai ales în perioada de criză.

Și să facă un raport cetațenilor despre lupta impotriva spălării banilor.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *