PLUS – România posibilă

PLUS – România posibilă

Chemarea omului politic este aceea de a-și încuraja și de a-și mobiliza semenii să țintească imposibilul, pentru a-l face, mereu și mereu posibil.
Care ar trebui să fie chemarea oamenilor politici din România?
Noi credem că trebuie să fie aceea de a reda speranța și încrederea românilor că este posibilă o altă Românie, mai bună, mai dreaptă.
Transformarea imposibilului în posibil va fi un efort al întregii societăți de a-și oferi sieși și generațiilor viitoare o viață mai bună, într-un mediu natural echilibrat, sănătos și sigur, printr-o utilizare responsabilă a resurselor naturale.
Noi, PLUS, vrem ca țintele de dezvoltare a României să nu mai fie imposibile, ci, prin efortul nostru, al tuturor, să transformăm posibilitățile viitorului în realitate.
Resursele naturale, culturale și umane sunt bogăția cea mai prețioasă a acestei țări.
Proiectul politic PLUS este acela al unei țări ale cărei resurse trebuie să devină prioritatea politicilor publice, care să le transforme într-o capacitate practic nelimitată de producere de plusvaloare și de regenerare.
Considerăm că omul politic trebuie să fie competent, cinstit și curajos.
Fără competență, nu va reuși să ofere soluții la problemele din ce în ce mai complexe ale societății în care trăim.
Fără cinste, omul politic cade ușor în corupție, trafic de influență sau abuz.
Fără curaj, nici priceperea și nici onestitatea nu îl vor ajuta și nu-i vor ajuta pe semeni.
Pe ce se sprijină proiectul acțiunii politice a PLUS?
Un stat drept și responsabil, cetățeni activi, comunități puternice, deschise și solidare, dezvoltare durabilă.
Noi, ca partid politic, trebuie să veghem ca acești piloni să lucreze împreună, ca niciunul dintre ei să nu slăbească sau să nu devină prea puternic, pentru a permite societății să evolueze pașnic și echilibrat, pentru a oferi fiecărui român o viață de calitate, o viață împlinită, așa cum și-o proiectează.
Considerăm că prin programele noastre putem scoate România, pe termen scurt și mediu, din scenariile negative și din decalajele care o separă de celelalte state europene.
Putem trezi dorința de a participa la construirea unei Românii posibile, acest proiect este cel al reclădirii speranței colective și al încrederii într-un viitor mai bun, printr-o acțiune liberă, dreaptă și solidară a tuturor cetățenilor români.

Mihaela Iliescu
Biroul Filialei PLUS Vâlcea, Responsabil Comunicare
0736 017 187
mihaela.iliescu@ro.plus
Bulevardul Nicolae Bălcescu 5-6, Etaj 1, Râmnicu Vâlcea
www.ro.plus

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *